Devet osumljenih

Kriminalisti razbili tolpo, ki je z drogo zalagala Slovenijo in Italijo

S.R.
6. 6. 2022, 13.27
Posodobljeno: 6. 6. 2022, 14.10
Deli članek:

Skupaj je osumljenih devet oseb, štiri od katerih so že v priporu.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Slovenski kriminalisti in policisti so 1. junija izvedli več hišnih preiskav na različnih lokacijah na Severnem Primorskem ter pri tem zašili kriminalno združbo, ki je drogo prodajala tudi čez mejo. Od tam so tudi prejeli tudi prve indice, na podlagi katerih so začeli kriminalistično preiskavo. Zaradi sumov pečanja z drogo so aretirali štiri osebe.

Več podrobnosti o preiskavi je danes pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marin Pangos, ki je pojasnil, da je v junijski operaciji, zaključni policijski akciji, sodelovalo približno 100 kriminalistov, policistov in drugih enot. Skupaj so ovadili devet oseb, štirje od njih pa so že v priporu. Pri osumljencih so v hišnih preiskavah odkrili več različnih vrst droge, vključno z marihuano, metamfetaminom, heroinom, kokainom in nekaterimi drugimi sintetičnimi drogami. Zasegli so tudi nekaj streliva, domnevno ponarejene zdravniške recepte in več ponarejenih bankovcev. Na širšem območju Nove Gorice so med eno od hišnih preiskav odkrili tudi laboratorij za proizvodnjo metamfetamina. Ovadenim očitajo "kup kaznivih dejanj," ki so jih izvršili v Sloveniji, a so zadeve po navedbah Pangosa "šle tudi preko meje." Sicer pa so sedem hišnih preiskav izvedli na območju Policijske uprave Nova Gorica, eno pa na območju ljubljanske policijske urpave. Preiskali so tudi pet osebnih vozil.

Vsi osumljenci so sicer slovenski državljani, stari med 33 in 64 let. V enem primeru gre za Ljubljančana, preostali pa prihajajo z goriškega in ajdovskega konca. Gre za stare znance policije, ki so jih zaradi tovrstnih dejanj že obravnavali. Kar zadeva pridržane, so trojico prijeli v Sloveniji, četrto osebo pa na italijanski strani v Gorici, kjer ga bodo obravnavalo italijansko pravosodje.