Lastniki psov bodite previdni

Kdo je ženska, ki zastruplja pse v Zgornji Šiški?

R.T.
26. 5. 2022, 10.59
Posodobljeno: 26. 5. 2022, 11.32
Deli članek:

Pred nekaj dnevi je na družbenem omrežju Instagram zaokrožila fotografija z opozorilom, da v Zgornji Šiški neka gospa zastruplja pse s tem, ko jim nastavlja vabe.

Profimedia
Slika je simbolična.

Preko fotografije je možno razbrati, da je v hrani nameščena žica, s katero bi se psi poškodovali. Ta ista gospa naj bi psom škodovala že nekaj časa. Prejšnja leta je za to uporablja strup.

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so bili o dogodku obveščeni v ponedeljek, so prve poročale Slovenske novice. Uspeli so ugotoviti identiteto osebe, ki pa je vse obtožbe zanikala. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov.

Če bi se navedbe izkazale za resnične, bi bila gospa osumljena kaznivega dejanja mučenja živali po 341. členu ali poškodovanja tuje stvari po 220. členu kazenskega zakonika.

Na nesprejemljivo početje gospe se je odzval tudi Luka Markus, slovenski pevec in igralec. Zapisal je: »Že več let spremljam, kako na območju severozahoda Ljubljane nekdo škodozeljno nastavlja v parkih in sprehajališčih nevarne stvari našim štirinožnim prijateljem. Od britvic, igel ter žičk skritih v hrano, pa vse do zastrupljenih mesnih izdelkov. Vsakič sproti ob vsaki objavi na socialnem medmrežju se sprašujem, kakšna sta psihologija in motiv teh oseb, ki to brezbrižno nastavljajo. Vse torej pozivam, da širijo besedo o tem in ob videnju prijavijo te ljudi. Edina življenjska naloga naših psov je da nam izkazujejo brezpogojno ljubezen. Zakaj bi jih torej škodovali?!«

Instagram
/

Prav tako je bil do početja kritičen pevec Nino Ošlak:  "Grozljivo se mi zdi, da se še vedno najdejo takšni ljudje. Čisto brezsrčno. Če nečesa ne maraš, se temu pač izogni, pojdi naprej. Ne razumem pa takšnega sovraštva in groznega početja. Da si nekdo tako vzame pravico v svoje roke, nedopustno!"

V Ljubljani sicer ne beležijo veliko število prijav, ki bi se nanašale na odvržene snovi, škodljive za živali. Vseeno pa opozarjajo, da naj imajo lastniki svoje pse vedno na povodcu in na očeh.