V bližini Zadra

Pijani župnik žalil in pretepel 70-letno redovnico

R.T.
28. 4. 2022, 21.02
Posodobljeno: 28. 4. 2022, 21.11
Deli članek:

43-letni katoliški duhovnik Domagoj Kelava iz Sukošana v bližini Zadra bo deset dni preživel v priporu, ker je v torek verbalno in fizično napadel 70-letno redovnico.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Prebivalci Sukošana so ga videli v alkoholiziranem stanju, ko je okoli 19. ure pred župnijskim uradom kričal na 70-letno redovnico. »Jeb** ti mater,« so ga slišale priče, takoj zatem pa jih je presunilo, ko je z roko zamahnil proti starki in jo s pestjo zadel v obraz. Župnik se je umaknil v svoje prostore, redovnica pa je padla po tleh. Po policijski klasifikaciji je utrpela lažje poškodbe, praske na roki in podplutbe na obrazu so ostale do danes, ko so jo obiskali hrvaški novinarji.

Policisti so župnika zaslišali, danes pa so ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njega odredil desetdnevni pripor.

Zadrska nadškofija je obsodila župnikov dejanje in obnašanje. »Gre za verbalno in fizično nasilje, ki je v nasprotju s človeškim, moralnim in civiliziranim obnašanje,« so zapisali v sporočilu za javnosti, kjer so se tudi opravičili žrtvi, zoper duhovnika pa bodo uvedli tudi interni postopek.