Kontroverzno

VIDEO: Hude kritike na račun oglasa, ki prikazuje žensko, ki teče sama

M.U.
28. 4. 2022, 18.52
Posodobljeno: 28. 4. 2022, 18.54
Deli članek:

Aktivistke za varnost žensk in nekatere tekaške skupine močno obsojajo zadnji Samsungov oglas, ki naj bi bil "nerealen" in neuvideven. Oglas prikazuje žensko, ki v zgodnjih jutranjih urah sama teče po ulicah Londona s slušalkami na glavi.

Profimedia
Slika je simbolična.

Skupina za varnost žensk Reclaim These Streets je oglas opisala kot neumen in brezobziren glede na smrt Ashling Murphy, ki je bila umorjena januarja ravno med tekom.

Smrt 23-letnice v Tullamoreju na Irskem je odprla debato o varnosti žensk med tekom, zlasti ponoči. Nekatere tekačice so začele javno deliti svoje zgodbe o nadlegovanju med tekom, kar je vodilo do nastanka hashtaga #shewasonarun.

Esther Newman, urednica revije Women's Running, pravi, da ta oglas "ne predstavlja resnice". Trdi, da ženske zaradi strahu ob takih urah ne tečejo.

Po nedavnih podatkih Urada za nacionalno statistiko se polovica vseh žensk v nekem trenutku ne počuti varnih, ko hodi sama v temi, in tek ni izjema.

Samsung je na nekatere komentarje na družbenih omrežjih odgovoril: "Kampanja Night Owls je bila zasnovana s pozitivnim sporočilom v mislih: slaviti individualnost in svobodo gibanja ob vseh urah. Kot globalno podjetje z raznoliko delovno silo se opravičujemo za to, kako je bilo to morda sprejeto."