Daljni kraji

VIDEO: Predsednik države o vojni med "Hrvaško in Rusijo"

R.T.
28. 4. 2022, 18.09
Posodobljeno: 28. 4. 2022, 18.14
Deli članek:

Perujski predsednik Pedro Castillo je čutil, da mora nekaj povedati o strašni vojni v Ukrajini, vendar je »malenkost« zamešal vpletene države.

Profimedia
Perujski predsednik Pedro Castillo. Ali pa panamski, obe državi se začneta na črko p,

Južna Amerika je daleč od vzhodne Evrope, daleč so tudi dnevi, ko se je 52-letni Castillo učil geografijo v srednji šoli. Na sestanku z ministri se je zavzel za pomoč pridelovalcem hrane, ki tudi v Peruju tarnajo zaradi vse višjih cen gnojil in splošne draginje. »Kriza zaradi covida se je še poglobila zaradi vojne med Hrvaško in Rusijo,« je dejal in mirno nadaljeval o smiselnosti obsežnejšega koriščenja gnojila guano, ki nastane iz izločkov morskih ptic in netopirjev.

Nič bolj natančen ni bil njegov kolega, perujski premier Anibal Torres (79). Ko je govoril o podražitvah, je spomnil, da je to posledica vojne med »Rusijo in Hrvaško«. Župan mesta Jose C. Paz Mario Ishii (62) pa je v začetku aprila pozval k minuti molka za padle na Hrvaškem.

V obrambo omenjeni trojici pri hrvaškem časniku Dnevnik navajajo, da jih je mogoče zmedel zapis Hrvaške in Ukrajine v španščini, Croacia in Ucrania.