Na prostosti zaradi varščine

Zaradi predoziranja umrl sin priznanega pisatelja

M.U.
28. 4. 2022, 08.37
Posodobljeno: 28. 4. 2022, 09.11
Deli članek:

Sodili so mu zaradi umora iz malomarnosti svoje 10-mesečne hčerke.

Profimedia
Pisatelj Paul Auster, oče pokojnega Daniela

Daniel Auster, 44-letni težavni sin priznanega pisatelja Paula Austerja, je v torek umrl zaradi prevelikega odmerka mamil. Auster je bil na prostosti zaradi plačila varščine, sodili pa so mu zaradi smrti njegove 10-mesečne hčerke Ruby. Policija je potrdila, da so ga našli s pripomočki za mamila in da verjetno ni šlo za naključni prevelik odmerek.

Lani 1. novembra so reševalci našli 10-mesečno Ruby nezavestno in neodzivno v Austerjevi rezidenci na ulici Bergen v Park Slope v Brooklynu. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer so jo razglasili za mrtvo. Obdukcija je pokazala, da je otrok umrl zaradi prevelikega odmerka fentanila in heroina. Kako pa je droga prišla v otrokovo telo, pa ni bilo jasno.

Mati otroka in Austerjeva žena Zuzan Smith je policiji povedala, da je bil otrok buden in se je zdel v redu, preden je tisto jutro odšla v službo. Auster je policiji dejal, da si je vbrizgal heroin, ko je njegova žena odšla v službo, in ko se je zbudil, je ugotovil, da je Ruby modra, brez življenja in neodzivna.

Auster je bil glede na obtožnico, vloženo na sodišču, obtožen umora, umora iz malomarnosti in ogrožanja varnosti otroka. Njegova varščina je bila določena v višini 100.000 dolarjev gotovine ali 250.000 dolarjev varščine.

"Ta primer je boleče tragičen in gospod Auster ostaja uničen zaradi izgube svoje ljubljene hčerke Ruby. Motnja zaradi uživanja substanc je težava, s katero se vsako leto spopada nešteto družin, in javnost opozarjamo, naj se v tem težkem času vzdrži kakršnega koli hitenja s sodbami in spoštuje zasebnost družine," je med zaslišanjem dejal John Godfrey, odvetnik Daniela Austerja.