Ujela ga je mračna preteklost

Po 33 letih pojasnili umor 11-letne Melisse in aretirali njenega morilca

R.T.
28. 4. 2022, 07.59
Posodobljeno: 28. 4. 2022, 07.59
Deli članek:

74-letni Marvin C. McClendon mlajši, nekdanji paznik v zaporu, zdaj pa upokojenec, je v javnosti kazal podobo precej vsakdanjega človeka, a ga je zločinska preteklost zdaj vseeno dohitela.

Essex District Attorney's Office
Melissa Ann Tremblay

Javno tožilstvo v Essexu v ameriški zvezni državi Massachusetts je zoper McClendona vložilo obtožnico za kaznivo dejanje umora. Kriminalisti so namreč po dolgih 33 letih rešili primer grozljivega umora 11-letne Melisse Ann Tremblay. McClendona sumijo, da je 11. septembra 1988 v mestu Lawrence severno od Bostona Melisso do smrti zabodel in nato njeno truplo odvlekel na železniške tire, kjer ga je povozil vlak. Kot je na včerajšnji novinarski konferenci pojasnil javni tožilec Jonathan Blodgett, so McClendona v torek že aretirali, že danes pa ga predvidoma čaka prvi obisk na sodišču.

Cullman County Sheriff's Office
Marvin C. McClendon mlajši

Melissa se je tistega usodnega dne pred 33 leti igrala na ulici pred lokalnim klubom, v katerega se je s svojim fantom odpravila njena mama. Ko sta se vrnila iz na ulico, 11-letnice ni bilo več na spregled. Iskanje je bilo neuspešno, mama pa je izginotje prijavila policiji. Njeno truplo so naslednji dan našli na bližnjih železniških tirih.

McClendon, ki je po navedbah kriminalistov takrat živel v bližnjem mestu Chelmsford, je bil v tistem obdobju zaposlen kot tesar, služba pa ga je pogosto zanesla tudi v Lawrence, kjer je obiskoval tudi lokalno cerkev. Blodgett sicer včeraj ni pojasnil, kako so mu po vseh teh letih prišli na sled, predvidoma pa jim je to uspelo na podlagi analize DNK. Prav tako zaenkrat ni znano, ali je bila Melissa njegova povsem naključna žrtev oziroma ali je McClendon družino poznal. Je pa tožilec pojasnil, da je bil pod drobnogledom kriminalistov že dlje časa. Aretirali so ga v rodni zvezni državi Alabama, kjer je živel mirno življenje upokojenca.