Znane nove podrobnosti

Uboj v Brunšviku: po večurnem zaslišanju sodnik osumljenki odredil pripor

R.T.
18. 4. 2022, 08.23
Posodobljeno: 18. 4. 2022, 08.28
Deli članek:

Mariborski policisti so sporočili nove podrobnosti dogajanja v družinski hiši v Brunšviku minuli petek.

Večer
Do tragičnega konca je prišlo v družinski hiši v Brunšviku.

Kot so sporočili mariborski policisti, so bili o moškem, poškodovanim z nožem, obveščeni v petek, malo pred 15. uro.

Najprej so v družinsko hišo, v kateri je po poročanju Večera žena Irena T. zabodla moža, športnega novinarja Aleša Tihca, prispeli policisti, ki so na tleh hodnika v prvem nadstropju hiše našli 48-letnega ranjenca. Ta ni kazal znakov življenja.

Kmalu za policisti je v hišo prispel tudi zdravnik z ekipo nujne medicinske pomoči. Moškega so oživljali, a mu ni bilo več pomoči. Zdravnik je lahko le potrdil njegovo smrt.

Kaj se je dogajalo?

Nesrečno stanovanjsko hišo, v kateri je prišlo do uboja, so si ogledali mariborski kriminalisti, pod nadzorom državne tožilke in preiskovalnega sodnika iz Okrožnega sodišča v Mariboru. Sodnik je za pokojnega odredil sodno obdukcijo.

Policisti so zaenkrat ugotovili, da sta se 47-letna osumljenka in njen 48-letni mož sprla, nato pa ga je okoli 14.45 v kuhinji zabodla v prsni koš.

Predmet, s katerim ga je zabodla, so policisti našli na kraju dejanja. Policisti v preteklosti ni posredovala v njun zakon.

Osumljenki po dolgotrajnem zaslišanju odrejen pripor

Policisti so osumljenki še isti dan odvzeli prostost in jo pridržali do včeraj, ko so jo ob 15. uri privedli pred preiskovalnega sodnika na Okrožnem sodišču v Mariboru. Zaslišanje je trajalo pozno v noč, sodnik pa je na koncu zoper njo odredil pripor.

Za kaznivo dejanje uboja po 115. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) je
predpisana kazen zapora od petih do petnajstih let.