Posledice prepira v Ruperčvrhu

Prvi ga je vrgel na tla, drugi ga je ustrelil, pobalin pa je zažgal hišo

R.T.
29. 3. 2022, 16.55
Posodobljeno: 31. 3. 2022, 18.59
Deli članek:

Policisti so predstavili svoje ugotovitve glede ravsanja in tudi streljanja v Ruperčvrhu v bližini Novega mesta.

B. Miklič / Dolenjski list
Tako so nudili pomoč moškemu, ki ga je ustrelil sovaščan.

Pisali smo, da je v romskem naselju Ruperčvrh minuli četrtek prišlo do prepira in pretepa, za vrhunec še streljanja. Zgodba gre takole. Trojica znancev se je zbrala na dvorišču hiše. Pomenkovali so se o dogodku izpred enega dneva, ko so otroci 42-letnega moškega metali kamenje v hišo sovaščana, za lažje razumevanje mu recimo kar »oškodovanec«. Možje so se sprli, na bližnjem travniku je 42-letnik oškodovanca vrgel na tla, tretji akter, 46-letnik, pa je od nekod potegnil pištolo in oškodovanca ustrelil v nadlaket. Nasilneža sta se ustrašila in z avtom pobegnila, a so ju policisti nekaj pred 19. uro prijeli na območju Črnomlja, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Poškodovanega oškodovanca so oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico.

Medtem ko se je trojica ravsala, je izbruhnil še požar v bližnji hiši. Forenziki so ugotovili, da je ogenj podtaknil mladoletnik.

Vsi trije se bodo soočili s sodnimi mlini. 42 in 46 let stara osumljenca sta do nadaljnjega v priporu, pretepač si je prislužil kazensko ovadbo zaradi pretepanja, strelec pa zaradi poskusa uboja. Mladenič ima na vesti požig.