Streli so bili usodni za mladega policista

Zaradi sosedskega spora ubil 62-letnico, nato streljal še na policiste

R.T.
29. 3. 2022, 15.18
Posodobljeno: 29. 3. 2022, 15.27
Deli članek:

V mestu Zaječar na vzhodu Srbije se je sinoči odvijala prava krvava drama.

Google Maps
Dvojni umor in samomor se je pripetil v eni od hiš na Ulici 7. septembra v Zaječaru.

V Ulici 7. septembra v srbskem mestu Zaječar se je sinoči odvijala krvava drama.

Povod? Sprla naj bi se soseda, 62-letna Vera in 76-letni Dušan. Po poročanju srbskega portala Blic, ki se je pogovarjal z ostalimi prebivalci bloka, naj bi se sosedski spor med Vero in Dušanom vlekel že skoraj 20 let, odkar se je Dušan preselil v stanovanje nad Verinim. Skozi okno naj bi metal smeti, ki so padale kar na njen balkon, kar jo je, kot bi verjetno vsakega, izredno jezilo.

Srčika včerajšnjega spora naj bi bila mastna juha, ki jo je Dušan zlil po Veri. Jezna se je odpravila do njegovega stanovanja in mu pozvonila. Tam sta se sprla, spor pa se je končal tako, da je Dušan Vero pred svojimi vhodnimi vrati ustrelil. Umrla je na licu mesta.

Sosedi so zaradi strelov na pomoč poklicali policiste. V vmesnem času se je Dušan zabarikadiral v stanovanje. Nameraval naj bi se ustreliti.

Ko so prišli policisti in ga pozvali, naj zapusti stanovanje, pa Dušan najprej pištole ni usmeril vase, temveč v policiste. Zadel je mladega, 29-letnega policista, ki je pod streli klonil v zaječarskem zdravstvenem domu.

V policijsko akcijo so bli vključeni tudi pripadnike specialne antiteroristične enote.

Na koncu si je Dušan po dostopnih podatkih sodil sam.