Tragedija na podravski avtocesti

Policija sporočila podrobnosti: 38-letnika povozil s tovornjakom, ko sta s serviserjem popravljala cisterno

S.R.
12. 3. 2022, 21.58
Deli članek:

Policija je sporočila več informacij o današnji smrtni prometni nesreči na podravski avtocesti, v kateri so bile udeležene dve tovorni in eno kombinirano vozilo.

Facebook / 112 Ptuj
Tovorno vozilo je obležalo ob avtocesti.

O današnji tragediji na podravski avtocesti, ki se je zgodila v bližini bencinskega servisa v Podlehniku , smo že poročali. Zdaj je znanih več podrobnosti. Kot je v večernih urah pojasnil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl, se je na podravski avtocesti v dopoldanskih urah zaradi zmrzovanja goriva okvarilo hrvaško tovorno vozilo s pripeto cisterno. 38-letni voznik, sicer državljan Hrvaške, je ustavil na odstavnem pasu, oviro označil z varnostnim trikotnikom in na pomoč poklical 33-letnega rojaka serviserja. Slednji je na kraju ustavil pred tovornjakom, oba voznika pa sta se lotila popravil.

Malo pozneje je iz smeri Gruškovja proti Mariboru pripeljal 53-letni državljan Turčije, ki je sedel za volanom tovornega vozila s priklopnikom turških registrskih oznak. Ob tem je z desnim delom vozila zapeljal na odstavni pas, trčil v levo bočno stran tovornjaka s cisterno, drsel naprej in povozil 38-letnika, ki je stal na odstavnem pasu. 38-letnik je umrl na kraju nesreče, serviser pa je uspel še pravočasno odskočiti. Turški voznik je nato trčil še v kombinirano vozilo, prebil zaščitno ograjo in se prevrnil ob desni strani avtoceste. Pri tem se je lažje poškodoval, reševalci pa so ga prepeljali v ptujski zdravstveni dom.

Policisti so turškega voznika pozneje pridržali. Čaka ga zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom, zoper njega bodo namreč podali kazensko ovadbo, je pojasnil Šadl.

Avtocesta A4 je bila za ves promet, v smeri proti Mariboru, zaprta do 19.
ure. Obvoz je bil urejen.