Dvojni umor v vasi Škofija

FOTO: 66-letnik po prepiru ustrelil sodna izvršitelja, ki bi mu zarubila avto

G.G.
25. 2. 2022, 11.04
Posodobljeno: 25. 2. 2022, 15.03
Deli članek:

V vasi Škofija v občini Šmarje pri Jelšah se je včeraj zgodil zločin, dvojni umor.

Gordana Possnig / Večer
Prizorišče dvojnega umora v zaselku Škofija.

66-letnik je v četrtek nekaj pred 18. uro ustrelil 27-letnega moškega in 42 let staro žensko, se je glasilo dramatično sporočilo celjske policije. Moški je umrl, žensko pa so hudo poškodovano odpeljali v celjsko bolnišnico, od koder so danes sporočili, da je tudi ona umrla zaradi hudih poškodb.

Policija je danes opisala potek dogajanja. Do 66-letnikove hiše sta v popoldanskih urah prišla pomočnica sodne izvršiteljice in pomočnik sodnega izvršitelja. Njuna naloga je bila zoprna, a takšno je pač delo sodnih izvršiteljev. Po odredbi sodišča sta nameravala  zaseči 66-letnikov avto. Ta je temu burno nasprotoval, prišlo je tudi do prerivanja.

66-letnik je nato odšel v hišo, kmalu pa oborožen s pištolo privihral nazaj. Najprej je ustrelil 27-letnika, nato še 42-letnico.

Eden od sosedov je o streljanju obvestil policiste, ki so morilca prijeli na njegovem domu. Prijeli so ga in pridržali, v naslednjih urah pa bo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki bo zoper njega odredil pripor. Našli so tudi orožje, ki ga je odvrgel po dejanju.