Dvojni umor na nemškem podeželju

FOTO: Propadli pek Andreas in njegov pajdaš policistko s šibrenico ustrelila v glavo, še preden je izvlekla pištolo

S.R.
1. 2. 2022, 10.14
Posodobljeno: 1. 2. 2022, 11.02
Deli članek:

Znanih je več informacij o včerajšnjem grozodejstvu v nemški zvezni deželi Porenje-Pfalško. Policija je v popoldanskih urah aretirala dva osumljenca.

Polizei RLP
Andreas Johannes Schmitt

V ponedeljkovih zgodnjih jutranjih urah sta v okrožju Kusel v nemški zvezni deželi Porenje-Pfalško ugasnili življenji 24-letne policistke in 29-letnega policista. Oba sta bila žrtvi nasilnega dejanja. Kot smo že poročali, sta na regionalni cesti med rutinsko kontrolo nekega vozila naletela na krogle iz orožja zlikovcev. Vse skupaj se je odvilo malo pred 5. uro zjutraj, ko sta opazila sumljivo vozilo, pri katerem sta v prtljažniku opazila kadaver divjadi in najverjetneje posumila, da gre za krivolovce. Oba sta nato umrla zaradi strelov v glavo. »Streljajo na naju,« sta še ti pred grozodejstvom uspela sporočiti po radijski zvezi. Ko so na kraj prišle prve patrulje, je bila policistka že mrtva, njen sodelavec pa je umrl malo pozneje. Nemška policija je nemudoma začela obsežno iskalno akcijo, ki se je z aretacijo dveh osumljencev končala v popoldanskih urah.

Reuters
Policisti žalujejo za svojima sodelavcema.

Odjeknili so streli

Ob približno 17.30 je specialna enota policije vdrla v stanovanjsko zgradbo v kraju Sulzbach v Posarju, ki je od kraja zločina oddaljen približno 50 kilometrov. Tam so aretirali domnevna morilca, stara 32 in 38 let. O samem dogajanju kritičnega jutra je sicer še vedno znanega kaj malo. Nemški tabloid Bild poroča, da sta umorjena policista ob cesti zapazila parkirano vozilo svojih poznejših rabljev. Razlog, zakaj se je končalo tako krvavo, pa do včerajšnjega večera še ni bil znan, a je najverjetneje povezan s krivolovom. Je pa zdaj že jasno, da je eden od osumljencev policistko, še preden je uspela izvleči svojo pištolo, od blizu ustrelil s šibrenico. Sledil je spopad med osumljencema in policistom, pri čemer je slednji izpraznil celoten nabojnik, a tudi samo obležal s prestreljeno glavo.

Reuters
Kraj zločina v občini Ulmet.

Hitro so imeli ime

Bild še poroča, da je eden od osumljencev na kraju zločina pozabil osebni dokument in vozniško dovoljenje, ki ju je najverjetneje med kontrolo izročil policistoma. Tako so preiskovalci hitro prišli do prvega imena, policija pa je v popoldanskih urah objavila fotografijo 38-letnega Andreasa Johannesa Schmitta. Gre za človeka z družino in peka, ki ima v kraju Spiesen-Elversberg nedaleč od Sulzbacha svojo pekarno, ukvarja pa se tudi s preprodajo divjačine. Njegova pekarna naj bi sicer lani pristala v stečaju. Nekdaj naj bi bil tudi lovec, a naj bi svojo lovsko izkaznico izgubil, ne pa tudi strasti do krivolova. Gre sicer za starega znanca policije, saj so ga v preteklosti že obravnavali zaradi prometne nesreče s pobegom in nezakonite trgovine s prostoživečimi živalmi. Domneva se, da je tudi ta dogodek povezan s krivolovom.

Po informacijah Bilda se je Schmitt policistom javil sam in jih v Sulzbachu pričakal pred zgradbo. V zgradbi so nato aretirali še drugega, 32-let starega osumljenca. Kriminalisti še vedno preiskujejo, ali je bila v dvojni umor vpletena še kakšna tretja oseba.

Reuters
Osumljenca so aretirali v kraju Sulzbach.