Šok v Nemčiji

FOTO: Rutinska kontrola se je sprevrgla v grozo, umrla policistka in policist

S.R.
31. 1. 2022, 08.50
Posodobljeno: 31. 1. 2022, 13.47
Deli članek:

Nemčijo je pretresel zločin, ki se je zgodil v zgodnjih jutranjih urah. Policistki in policistu, ki ju je nekdo ustrelil, ni bilo pomoči.

Reuters
Preiskava dvojnega umora v nemškem okrožju Kusel.

V okrožju Kusel v nemški zvezni deželi Porenje-Pfalško približno 40 kilometrov severozahodno od Kaiserslauterna sta ponoči življenje izgubila 24-letna policistka in 29-letni policist. Okoliščine dogodka po navedbah nemške policije še niso povsem jasne, a je znano, da sta policista opravljala povsem rutinsko kontrolo prometa, ko ju je nekdo ustrelil. Grozodejstvo se je zgodilo malo po 4. uri na regionalni cesti v občini Ulmet. Kot so še pojasnili policisti, je bila 24-letnica šele študentka na policijski akademiji.

Kot kaže, sta policista ustavila neko vozilo, nato so odjeknili streli. Ko so na kraj prispeli njuni sodelavci, je bilo že prepozno. Nemški tabloid Bild poroča, da sta se policista v nekem trenutku pred dogodkom še javila po radijski zvezi, nadaljnji potek dogodkov pa zaenkrat še preiskujejo. »Sodelavca sta prek radijske zveze javila, da preverjata vozilo. Malo pozneje sta sporočila, da so odjeknili streli. Sodelavci so ju nato našli mrtva. Domnevamo, da je bilo storilcev več,« je pojasnil tiskovni predstavnik policije Bernhard Christian Erfort.Vsi policijski napori so zdaj usmerjeni v iskanje storilcev, ki so pobegnili v neznano.

Reuters
Preiskava dvojnega umora v nemškem okrožju Kusel.

Streli v glavo

Po najnovejših informacijah Bilda sta policista centrali sporočila, da je vozilo v prtljažniku prevažalo kadaver ustreljene divjadi, da morata zato osebe preveriti. »Streljajo na naju!« naj bi nato zakričala. Zaradi te podrobnosti naj bi policija tudi domnevala, da sta storilca najmanj dva, najverjetneje krivolovca, ki sta imela s sabo orožje. Policija je medtem lokalna lovska društva obvestila, da sumijo, da gre za krivolovce, zato naj lovske dejavnosti začasno, dokler storilcev ne ujamejo, prekinejo.

Ko so sicer na kraj zločina prispele prve patrulje, je bila policistka že mrtva, 29-letni policist pa je umrl malo pozneje. Prvi izsledki raziskave kažejo, da policistka ni imela možnosti, da bi se branila, saj je imela pištolo še v toku, umrla pa je zaradi strela v glavo. Policist je pištolo še uspel izvleči, pri čemer naj bi izpraznil celoten nabojnik. Tudi on je umrl zaradi strela v glavo. Zaenkrat še ni znano, koliko strelov je bilo izstreljenih v celotnem dogajanju.

Reuters
Preiskava dvojnega umora v nemškem okrožju Kusel.