Alkoholni labirint

Izginil med iskanjem covidnega potrdila

G.G.
31. 1. 2022, 08.21
Posodobljeno: 31. 1. 2022, 10.07
Deli članek:

V smučarskem letovišču Bad Kleinkircheim na avstrijskem Koroškem so bili v nedeljo popoldan resno zaskrbljeni zaradi izginotja 22-letnega mladeniča.

Profimedia
Fotografija je simbolična

22-letnik je bil s skupino prijateljev na smučanju v Bad Kleinkircheimu. Okoli 17. ure so odšli v velnes center, vendar 22-letnik ni smel vstopiti, saj ni imel pri sebi covidnega potrdila. Prijatelji so vseeno vstopili, sam pa je v že kar krepko pijanem stanju je odšel do bližnjega parkirišča, kjer je imel v avtu mobilni telefon, na njem pa naloženo potrdilo, poroča Kleinezeitung.

Ker se ni vrnil, so ga po eni uri prijatelji začeli iskati. Preiskali so lokale v kraju, a ga do 21. ure niso našli, na telefon pa se ni javljal. Čas je bil, da obvestijo policiste, ki so pričeli začeli z iskalno akcijo. Fant je bil pijan, zunaj mraz, lahko bi se zgodilo, kaj neprijetnega.

Petnajst do enajstih je 22-letnik sam prikolovratil do apartmaja, kjer so bivali. Razložil je, da se je spomnil, da telefona ni pozabil v avtu, ampak v apartmaju. Zakaj je potem skoraj šest ur porabil za tri in pol kilometre dolgo pot? V rahlo omotičnem stanju, kot se je izrazil, je izgubil občutek za orientacijo, blodil je po ulicah in šele ob zbistritvi uma našel pravo pot.