Ujeli so ga šele v Avstriji

Natankal v Prekmurju in oddivjal, sledil je pravi policijski lov

L.J.
10. 1. 2022, 12.14
Posodobljeno: 10. 1. 2022, 12.20
Deli članek:

Voznik osebnega avtomobila je natočil bencin v Pincah in se odpeljal ne da bi plačal. Policija ga je zasledovala in mu večkrat signalizirala, naj se zaustavi, a tega ni storil.

Profimedia
Policija je voznika ujela šele v avstrijskem Gradcu.

Voznik je malo pred tretjo uro zjutraj napolnil tank svojega Citroena Saxo in oddivjal, ne da bi pred tem poravnal račun. Z bencinske črpalke so poklicali policijo. Voznika so izsledili na avtocesti v smeri proti Mariboru in ga ves čas skušali zaustaviti z modrimi lučmi in sireno.

V bližini Maribora so se murskosoboškim pri lovu pridružili še mariborski policisti.

Voznik se ni dal ustaviti niti po tem, ko je policija uporabila sredstvo za prisilno ustavljanje vozil z bodicami, ki prebodejo pnevmatike vozila. Oviro je voznik obvozil po skrajnem robu vozišča avtoceste in nadaljeval proti Avstriji.

Profimedia
Primer prisilnega sredstva za ustavljanje vozil, ki lahko prebode pnevmatiko in tako prisili voznika, da ustavi.

Policisti niso obupali in so avstrijske kolege obvestili, da bodo moškega zasledovali čez mejo. Prijeli so ga šele v bližini Gradca.

Ob aretaciji se je izkazalo, da gre za 43-letnega državljana Ukrajine, ki sicer prebiva na Češkem. Policisti pa so ugotovili, da voznik ni bežal le zaradi tatvine goriva. 43-letnik namreč do leta februarja 2023 zaradi prekrškov sploh ne bi smel voziti. Izrečena mu je bila namreč prepoved vožnje.

Čezmejni lov storitelja se je zaključil z dvema kazenskima ovadbama zoper ukrajinskega državljana. Prva mu pritiče zaradi tatvine goriva, druga pa zaradi vožnje v času ukrepa in prekrškov, storjenih med vožnjo. Zgodnje-jutranji podvig je vozniku prislužil kazen v višini 2200 evrov in stransko sankcijo 23 kazenskih točk.