Poskus uboja

Na Tolminskem ga je skušal s kombijem potisniti v smrt

J.P.
10. 1. 2022, 11.12
Posodobljeno: 10. 1. 2022, 11.40
Deli članek:

Skušal ga je izriniti s ceste in ga na ta način ubiti.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V nedeljo, 2. januarja, nekaj po 17. uri se je 38-letni voznik kombija večkrat naklepno zaletel v pred njim vozečega 50-letnega voznika avtomobila, da bi ga na nevarnem odseku izrinil s ceste "in mu na ta način skušal odvzeti življenje", so sporočili z novogoriške policijske uprave, kjer primer obravnavajo kot poskus uboja.

Nazadnje ga je skušal s ceste izriniti približno slab kilometer pred križiščem lokalne ceste z železniško progo v naselju Grahovo ob Bači, kjer je ponovno trčil v avtomobil, nato pa ga s povečano hitrostjo potiskal približno 50 metrov naprej po vozišču do levega ovinka, kjer na desnem delu ceste ni zaščitne odbojne ograje, pod voziščem pa je prepadna brežina, globoka okoli 40 metrov. 50-letni voznik je močno zaviral, da ne bi zgrmel po pobočju, zato je z vozilom zapeljal na skrajno levo stran vozišča ter pri tem s prednjim delom avtomobila trčil v podporni zid na levi strani ceste.

Po trčenju v podporni zid je 38-letni osumljenec s kombijem peljal mimo osebnega avtomobila in pri tem v celoti podrsal ter poškodoval njegov desni bočni del, nato pa odpeljal proti naselju Grahovo ob Bači.

Prišel za njim

50-letni oškodovanec se je odpeljal nekaj sto metrov naprej in se ustavil na poljski poti, od tam pa pobegnil v bližnji gozd in na pomoč poklical policijo. Že po nekaj minutah se je do njegovega avtomobila pripeljal 38-letnik, ki se je z razbitjem stekla zadnjih desih vrat znesel nad osebnim vozilom, nato pa iz notranjosti avtomobila vzel tablični računalnik ter ga vrgel v bližnjo grapo za odvodnjavanje.

Osumljenec se je nato s kombijem odpeljal proti naselju Grahovo ob Bači. Tolminski policisti njegov kombi našli še isti dan na tamkajšnji železniški postaji, njega pa izsledili naslednji dan, torej 3. januarja v enem od naselij v Baški grapi na Tolminskem, mu skladno z določili 157. člena Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost ter ga pridržali v policijskih prostorih.

38-letnik je "utemeljeno osumljen poskusa storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja poskusa uboja po prvem odstavku 115. člena Kazenskega zakonika v zvezi s 34. členom KZ-1, o varnostnem dogodku je policija obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Predkazenski postopek je usmerjalo pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici", so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so 38-letnega osumljenca s kazensko ovadbo 4. januarja privedli in izročili v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.