Poskus umora v Celju

Nove podrobnosti o krvavem dogajanju na Celjskem: bivši jo je pričakal in »najmanj enkrat zabodel«

S.R.
7. 1. 2022, 13.36
Deli članek:

Več podrobnosti o krvavih dogodkih, ki so se ponoči odvili na Celjskem, je na novinarski konferenci predstavil vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, so na Celjskem v nočnih urah v dveh nepovezanih incidentih stregli po življenju dvem osebam. Policisti so sprva poročali o dveh poskusih uboja, a so v enem primeru kaznivo dejanje nato prekvalificirali v poskus umora.

Glede dogajanja v Preboldu, kjer je ob približno 21.30 uri 45-letni moški zabodel leto mlajšega moškega in ga hudo poškodoval, je Turk pojasnil, da se je vse skupaj dogajalo v stanovanju, v katerem se je družilo več moških, starih od 24 do 45 let. Med njimi se je vnel prepir, ki je prerasel v pretep, pri čemer je 45-letnik 44-letnika z ostrim predmetom, najverjetneje nožem, zabodel v nogo. Slednji je skupaj s še eno osebo objekt zapustil in poiskal zdravniško pomoč. S hudimi poškodbami je pristal v celjski bolnišnici, kjer je ostal na zdravljenju. Po zadnji podatkih policije njegovo življenje ni ogroženo. Turk je še potrdil, da so štiri osebe na kraju aretirali, a da aktivnosti še potekajo, vlogo vseh posameznikov v dogodku pa še preiskujejo.

Groza v Celju

Še hujši zločin se je ob približno 2.30 uri odvil v Celju, kjer je 37-letni moški z območja Laškega zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval. Kot je pojasnil šef celjskih kriminalistov, je 37-letnik prišel pred stanovanjski blok, v katerem živi oškodovanka, jo pričakal in jo z nožem najmanj enkrat zabodel. Po dejanju je pobegnil. Gre sicer za njenega nekdanjega partnerja, ki ga še vedno iščejo. Tudi 45-letnica je s hudimi poškodbami pristala v celjski bolnišnici, kjer je ostala na zdravljenju in po prvih informacijah ni v življenjski nevarnosti. Preiskava dogodka je še v teku, a primer po navedbah Turka obravnavajo kot kaznivo dejanje poskusa umora.

Turk je sicer še pojasnil, da gre v vseh primerih, torej tako v Preboldu kot v Celju, za osebe, ki so »tako ali drugače poznane policiji.« V Prebodu gre za osebe, ki so jih v preteklosti že obravnavali za nekatera premoženjska kazniva dejanja, v nekaterih primerih tudi z elementi nasilja. Osumljenec iz Celja oziroma Laškega pa je bil že v preteklosti obravnavan za podobno dejanje in je bil že obsojen na zaporno kazen. V vseh primerih gre sicer za državljane Slovenije.

35-letnika še vedno iščejo

Kot smo sicer že poročali, se je novo leto na Celjskem začelo krvavo. Policija namreč še vedno išče 35-letnega moškega, ki je 1. januarja na pešpoti ob železnici med Vojkovo ulico in stanovanjskim naseljem Plava laguna v Celju zabodel 38-letnika. Le dan pozneje je v domu starejših v Prebodlu 64-letni stanovalec z nožem poškodoval 71-letnega stanovalca. V sredo smo nato poročali še o incidentu v Šolskem centru celje, kjer je dijak s škarjami napadel eno od učiteljic.

Turk je danes potrdil, da 35-letnika iz primera, ki se je odvil 1. januarja, še vedno iščejo. Kar zadeva dogajanje v domu starejših v Preboldu, pa je 64-letnik po navedbah Turka po zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom pristal v priporu.