Življenjsko nevarne poškodbe

Pijani 14-letnik prevažal pijanega očeta, zletel z vozišča v zid

L.J.
3. 1. 2022, 10.41
Posodobljeno: 3. 1. 2022, 10.59
Deli članek:

V Zagorju na Hrvaškem je mladoletni voznik zagrešil hudo prometno nesrečo. Vozil je pod vplivom alkohola, v nesreči pa je bil huje poškodovan njegov oče.

Profimedia
Proti mladoletniku je policija že vložila obtožnico na Državno odvetništvo za mladoletne

V vasi Tkalci kod Krapine v hrvaškem Zagorju je ta konec tedna mladoletni voznik pod vplivom alkohola povzročil hudo prometno nesrečo. Vinjeni 14-letnik brez izpita je na sovoznikovem sedežu prevažal še bolj vinjenega očeta. Sin je imel v krvi 1,29 promila alkohola. 

Mladoletnik je zaradi neprilagojene hitrosti zgubil nadzor nad vozilom, ki je zletelo s ceste. Zaletel se je v zavržene armaturne mreže in podporne zid ob cestišču. 

Krapinški gasilci so morali poškodovanega očeta s škarjami in kleščami izrezati iz pločevine vozila. Zaradi hujših poškodb je bil prepeljan v Splošno bolnico Zabok v kraju Bračak. Tam so ugotovili, da je počil njegov mehur, da je utrpel poškodbo aorte, in da je bil močno vinjen. Iz bolnišnice so za hrvaško tiskovno agencijo HINA sporočili, da so poškodbe, ki jih je utrpel oče, življenjsko nevarne, a so stabilizirali njegovo stanje. 

Proti mladoletnemu vozniku so policisti že vložili prijavo na Državno odvetništvo za mladoletne v Zagrebu, v primer pa bo vključen tudi Center za socialno delo.