Božič v Ameriki

Na sveti večer dragega pokončala z mečem

R.T.
27. 12. 2021, 09.20
Posodobljeno: 27. 12. 2021, 09.20
Deli članek:

Osvobajala ga je zlih duhov.

Cape Girardeau Police Department
Osumljena 32-letna Brittany Wilson.

V petek, pozno ponoči, ko je slehernik zaspano čakal na začetek polnočnice, je policijski patruljni avtomobil v mestu Cape Girardeau, ki se nahaja v ameriški zvezni državi Missouri, ustavil na dovozu v okrožje Barberry, kjer so sosedje zaznali “sumljivo dogajanje.”

Nedaleč stran, na ulici pred stanovanjsko hišo, sta policista zagledala mlajšo žensko, oblito s krvjo. 32-letna Brittany Wilson je policista napotila v hišo, ki si jo je delila s svojim partnerjem Harrisonom Stephenom Fosterjem. Ta je ležal na tleh, z “očitnimi, svežimi vbodnimi ranami po telesu,” sta kasneje v zapisniku zapisala policista. Rane, ki so bile za 34-letnega partnerja osumljenke usodne, so mu bile prizadejane z mečem.

Brittany je policistoma priznala, da sta s fantom pred tem zlorabljala prepovedano sintetično poživilo metamfetamin, sama pa da je že dlje časa sumila, da so se v njegovem telesu naselili zli duhovi. Z zabadanjem naj bi ga tako le osvobodila demonov, ki so ga že mesece mučili, je zatrdila.

Osumljenko so pridržali, kar pa je očitno sploh ni potrlo. Na fotografiji, ki je so jo posneli ob njenem prihodu v okrožno ječo, se namreč prešerno smeji. 32-letnica bo na sojenje najbrž čakala v priporu, saj je sodnik varščino za njen izpust določil pri vrtoglavih dveh milijonih ameriških dolarjev.