Top flop

Stara znanca policije izvora hloda nista znala pojasniti

Samo Strel
22. 11. 2021, 21.29
Deli članek:

Posebni primeri, ki prejšnji teden niso ravno odmevali v javnosti, so pa zaposlovali naše policiste: kraja zelenjave, svinjine in piščancev, zastrupljeni golobi, zadimljena vas, nevarno druženje na gradbenem odru ...

STA
Nad glavo enega od »drvarjev« je bila tudi razpisana tiralica.

10 Črnomaljske policiste so na pomoč poklicali iz tamkajšnjega zdravstvenega doma, kjer je pijan moški nadlegoval osebje in ga žalil, potem pa kraj zapustil. Policisti so 35-letnika hitro izsledili, a je tudi njim psoval mater, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Odpuščen je bil trezen, s plačilnim nalogom.

9 V Hrvatinih je nekdo z njive ukradel zelje, por, brokoli in cvetačo. Škode je za 600 evrov.

8 V Žužemberku so neznanci izpod kozolca ukradli dve bali silaže, vsaka je težka približno 600 kilogramov.

7 V okolici Škocjana so policisti obravnavali tatvino mesa. Neznanec je iz odklenjene shrambe ukradel več svinjine in trideset piščancev. Škode je za več sto evrov.

6 V Postojni so imeli policisti opravka z moškim, ki je na terasi lokala vpil, prevrnil mizo s pijačo, prijel za stol in z njim mahal ter pretil gostom. Zatem je na parkirišču kričal na neko žensko in brcnil v steklo sovoznikovih vrat ter jih razbil. Nasilneža so pridržali, prejel je plačilni nalog, sledi tudi kazenska ovadba.

5 Neznani storilci so na parkirišču v Framu vlomili v pet tovornjakov in iz enega odnesli 270 televizorjev različnih velikosti, znamke Samsung. Škode je za 80 tisoč evrov.

4 Trebanjski policisti so na območju Hudej ukrepali zoper 68-letno domačinko, ki je zakurila avtomobilske pnevmatike in zadimila vas. O kršitvi je bil obveščen okoljski inšpektorat.

3 Piranski policisti so prejeli obvestilo, da v mestu nekdo zastruplja golobe. Obveščen je bil pristojni veterinarski inšpektorat. Policija nadaljuje zbiranje obvestil.

2 Kranjski policisti so obravnavali tri odrasle moške, ki so se družili na višjem gradbenem odru. Pozneje so enega od udeležencev zabave oglobili še zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,73 mg/l).

1 Policisti iz Dolenjskih Toplic so v Soteski ustavili tovorno vozilo, ki je prevažalo deblo javorja, ki je bil dan prej posekan in odpeljan iz državnega gozda na območju Podstenic. Ugotovili so, da sta 71-letni voznik in 51-letni sovoznik stara znanca policije, kje sta dobila drevo, pa nista znala prav prepričljivo pojasniti. Izkazalo se je tudi, da je za mlajšega sodišče zaradi nekih starejših grehov izdalo tiralico. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali, deblo vrnili revirnim gozdarjem, oba pa bodo tudi kazensko ovadili.