Princ Charles prejel čustven klic mame

So kraljici Elizabeti šteti dnevi?

Nejc Simšič
22. 11. 2021, 21.00
Deli članek:

Se res približuje dan, ko se bo uresničil najbolj črn scenarij? To se zadnje dni sprašujejo vsi britanski mediji, ki so v skrbeh za kraljico Elizabeto II., bojijo se, da so ji šteti dnevi.

Profimedia
Je kraljica Elizabeta II. naziv vojvoda Susseški načrtno hranila za največjega upornika v družini?

Zdi se, da najslavnejša kraljeva družina na svetu nikoli ne bo imela pravega miru. Na naslovnicah revij, časopisov in spletnih strani so ves čas bodisi Meghan Markle in princ Harry bodisi princ Andrew, ta čas pa je v ospredju prav kraljica Elizabeta II. Britanci so v skrbeh zanjo; tako imenovana poglavarka britanske kraljeve družine je morala v zadnjih tednih zaradi bolezni odpovedati kar nekaj pomembnih sestankov in dogodkov, in narod se začenja bati, da se kraljica, ki velja za najstarejšo monarhinjo na svetu, morda nikoli več ne postavi na noge.

Profimedia
Princ Charles

Zaskrbljeni prestolonaslednik

Kot kaže po zadnjih novicah z dvora, je tudi njen sin, britanski prestolonaslednik princ Charles, zaskrbljen zaradi njenega zdravstvenega stanja. Britanski mediji poročajo, da naj bi Charles med službeno turnejo po Srednjem vzhodu prosil za klic svoje mame, da bi preveril, kako se počuti. Po dolgem in mučnem čakanju je klic le prejel. »Pogovor je potekal za zaprtimi vrati in nihče ne ve natanko, kaj sta govorila, a je Charles prišel iz pisarne s solznimi očmi, osebju je menda omenil le, da mu je kraljica v pogovoru zagotovila, da je v redu,« je medijem sporočil vir z dvora. Spomnimo, zaradi poškodbe hrbta je morala monarhinja celo odpovedati nastop ob nedavnem dnevu spomina, kar je bil skrb vzbujajoč znak za princa Charlesa, ki se je moral sicer medtem nemudoma vrniti k svojim dvornim dolžnostim. A kot se po minulem koncu tedna govori po dvornih kuloarjih, se 73-letni prestolonaslednik z maminim zdravstvenim stanjem preprosto ne more sprijazniti in ga zelo skrbi za njeno prihodnost.