Prestavitev glasovanja?

Glasovanje o interpelaciji ministra Dikaučiča vendarle danes

B.K./STA
22. 11. 2021, 18.52
Posodobljeno: 22. 11. 2021, 19.48
Deli članek:

Matija Sušnik/DZ
Pravosodni minister Marjan Dikaučič.

Potem, ko je vodja poslancev Levice Matej T. Vatovec sporočil, da bodo zaradi dveh primerov okužb z novim koronavirusom v poslanski skupini predlagali preložitev glasovanja o interpelaciji pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča na četrtek, kar jim omogoča poslovnik DZ+ržavnega zbora, je RTV Slovenija poročal, da naj bi do glasovanja vendarle prišlo danes.

Predsednik Državnega zbora Igorjem Zorčič je ob prekinitvi seje dejal, da odložitev glasovanja ni smiselna, če tudi v četrtek ne bo možno poslancema zagotoviti, da se udeležita seje in tako glasujeta. Za opravljanje seje na daljavo pa bi moral takšno odločitev sprejeti kolegij predsednika DZ z dvotretjinsko večino. 

Seja DZ, na kateri so poslanci več kot 10 ur razpravljali o očitkih, ki so jih LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP nanizali v interpelaciji Dikaučiču, je trenutno prekinjena, a se bo nadaljevala kmalu. V razpravi je opozicija nanizala očitke o sumu gospodarske kriminalitete, dolgoletnega neplačila komunalnega prispevka in nespoštovanja zakonodaje v primeru zaprtja notariata v Žalcu. Koalicijski poslanci menijo, da očitki temeljijo na osebni diskreditaciji Dikaučiča.