Padala so drevesa, tudi drogovi

FOTO: Vetrolom po vsej Sloveniji, najhuje na Primorskem

S.R.
7. 10. 2021, 19.57
Posodobljeno: 7. 10. 2021, 20.02
Deli članek:

Po Sloveniji je danes močan veter podiral drevesa, električne in telekomunikacijske drogove, odkrival je tudi strehe.

Občina Kobarid
Podrta drevesa na območju Kobarida.

Na prometno-informacijskem centru so že opoldne opozarjali na močan veter zlasti na Vipavskem in Primorskem. "Zaradi burje je trenutno omejitev za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami na H4, med Nanosom in Selom," so takrat zapisali na Twitterju ter dodali, da veter ovira promet tudi na "Primorskem med Srminom in Kastelcem."

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje so že malo po 11. uri gasilci posredovali na makadamski poti na Videž v občini Hrpelje - Kozina, kjer so odstranili podrto drevo. Ob približno 12. uri se je drevo podrlo na cesti Kozina - Klanec. Nepredvidljive razmere so se nadaljevale tudi popoldne. Malo po 15. uri je drevo padlo na cesti Kozina - Krvavi Potok.

Z močnim vetrom so se pobliže srečali tudi na območju občine Kobarid, predvsem na Drežniskem in v Breginjskem kotu. Kot so na Facebooku zapisali na občini Kobarid, je veter povzročil številne nevšečnosti na lokalnih cestah. Delavci so podrto drevje odstranjevali od zgodnjih jutranjih ur. Na pomoč so jim priskočili gasilci PGD Breginj.

Sunkovit veter jo je malo pred 14.30 uro zagodel v naselju Trpčane v občini Ilirska Bistrica, kjer je odkril del strehe na gospodarskem objektu. Streho pokrili gasilci. Malo po 19. uri je nato klonilo še eno drevo, ki je pristalo na cesti. Pri naselju Otošče v občini Divača so posredovali delavci cestnega podjetja Sežana.

O več dogodkih poročajo iz Kopra, kjer je v Premančanu odkrilo streho zapuščenega objekta. Na drugih lokacijah so se podrli štirje elektroenergetski in trije telekomunikacijski drogovi, tri drevesa, zlomilo pa se je več vej.

Slovenska tiskovna agencija medtem poroča, da je močan veter preglavice povzročal na območjih občin Laško, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Zreče, Koper, Piran, Kranj, Preddvor, Domžale, Kamnik, Kočevje, Šmartno pri Litiji, Poljčane, Rače-Fram, Ajdovščina, Kobarid, Tolmin, Črnomelj, Metlika, Cerknica, Hrpelje-Kozina, Ilirska Bistrica, Pivka, Sežana, Gorišnica, Radlje ob Dravi, Slovenj Gradec in Zagorje ob Savi.