Reševalna akcija

FOTO: Med nočnim sprehodom padel s strunjanskega klifa

B.K.
14. 9. 2021, 12.59
Posodobljeno: 31. 3. 2024, 22.59
Deli članek:

Sinoči so koprski pomorsi policisti posredovali po prejetem obvestilu, da je s klifa v morje padel moški. Na kraj med Belim Križem in Izolo sta odplula dva patruljna čolna.

PU Koper
Reševanje ponesrečenca, ki je zdrsnil s strunjanskega klifa.

Nekaj minut pred deveto večerno uro so pod klifom opazili osebo, ki je negibna ležala na obali in klicala na pomoč. Zaradi nedostopnega terena sta dva člana posadke skočila v morje in odplavala proti ponesrečencu, ki je bil poškodovan, a pri zavesti. Policista sta ponesrečenca oskrbela, druga dva policista pa sta medtem pripravila plovilo in hkrati usmerjala reševalno ekipo in gasilce.

PU Koper
Reševanje ponesrečenca, ki je zdrsnil s strunjanskega klifa.

Reševalna ekipa je na kraj prišla nekaj minut čez deveto in 54-letnega ponesrečenega moškega oskrbela ter po morju prenesla na policijski čoln. Ta ga je odpeljal do glavnega pomola v Izoli, kjer so ga ob pol desetih prevzeli kopenski reševalci in ga odpeljali v izolsko bolnišnico.

PU Koper
Reševanje ponesrečenca, ki je zdrsnil s strunjanskega klifa.

Izkazalo se je, da sta 54-letni ponesrečenec in njegova partnerka zvečer hodila po poti ob morju. Ker ju je zajel mrak sta si svetila z mobilnim telefonom, a sta med hojo zgrešila smer in zašla do klifa. Mož, ki je hodil prvi, je stopil predaleč in padel s klifa na kamnito plažo. Nujne službe je nemudoma obvestila partnerka.