Top flop tedna

Pijan in brez izpita obtičal na travniku

S.S.
19. 7. 2021, 18.30
Deli članek:

Posebni primeri, ki so prejšnji teden zaposlovali slovensko policijo: poškodovanje silažnih bal, pijanec na tržnici, zakonca ob hiši skoraj zanetila požar, množični poboj mladih rib ...

PU Ljubljana
S cisterno občital na travniku.

10 Neznani storilci so iz izposojevalnice podjetja Nitro Kope v prostorih Grmovškovega doma na Kopah ukradli sedem povsem novih električnih koles v vrednosti okoli 35 tisoč evrov, stara pa so pustili. So pa ukradli tudi tam razstavljeno promocijsko repliko motokrosistične čelade, ki jo nosi Tim Gajser.

9 Na travniku v Grmu v okolici Trebnjega je nekdo z ostrim predmetom prerezal folijo na 23 silažnih balah.

8 Na koprski tržnici je 57-letni moški očitno pijan vpil na mimoidoče, potem pa še policiste pozival k pretepu. Ker ni upošteval ukazov patrulje, so zoper njega uporabili nekoliko trše prijeme in mu odredili pridržanje. Prejel je tudi plačilni nalog.

7 Na območju Laškega sta zakonca na travniku v bližini hiše zakurila suho travo, ogenj pa jima je ušel izpod nadzora. Ženski, ki se je pri gašenju nadihala dima, so pomoč nudili reševalci.

6 V Kranju so policisti obravnavali prijavo ponujanja posod sumljivega izvora in dvomljive kvalitete po izjemno ugodni ceni.

5 V reki Ledavi, v delu med Termami Lendava in čistilno napravo, je domnevno zaradi izpusta pregrete vode iz toplic poginilo okoli 4000 mladih rib, kar bo imelo po oceni tamkajšnjih ribičev za zarod dolgotrajne posledice.

4 V Latkovi vasi je neznani storilec vlomil v zunanje ograjene prostore skladišča podjetja ter ukradel osem pnevmatik za tovorna vozila in traktorje. Skril jih je v bližini kraja zločina, a jih ni uspel odpeljati.

3 Črnomaljski policisti so prejeli obvestilo, da na območju Adlešičev na cesti leži moški. Ugotovili so, da je 58-letnega kolesarja premagal alkohol (0,74 mg/). Kljub prepovedi je možakar nameraval ponovno sesti na kolo, kar so mu policisti preprečili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Trezen je bil odpuščen s plačilnimi nalogi.

2 Kranjski policisti so obravnavali prijavo odvzema in poškodovanja avtomobila ter med preiskavo ugotovili, da ga je brez vednosti lastnika vzel eden od družinskih članov, ki je potem povzročil prometno nesrečo in avto pustil na drugem kraju. Udeležene so bile mladoletne osebe, o dogodku policisti še vodijo postopek.

1 Na Bregu pri Ribnici je voznik cisterne trčil v prometne znake, ograjo in kamniti zid v ovinku ob cesti, pri tem je razneslo eno od pnevmatik, a je odpeljal naprej, v smeri Ljubljane, dokler ni obtičal na travniku med Rašico in Turjakom, kjer so ga policisti tudi prijeli. Ugotovili so, da je Ukrajinec, s tovornjakom poljskih registrskih oznak, zapeljal na makadamsko izogibališče ob cesti, na koncu tega trčil v drevo, nato pa vožnjo nadaljeval po travniku, dokler ni zaradi teže vozila obstal. V nesreči se ni poškodoval, prav tako ni prevažal nevarnih snovi. Je pa alkotest pokazal, da je za volan sedel pijan (1,36 mg/l). Pri sebi tudi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, saj so mu ga dan prej zaradi vožnje pod vplivom alkohola vzeli nemški policisti. Možakarja so pridržali in predali v obravnavo pri sodniku za prekrške.