belgijec

Pod vplivom drog z BMW-jem lovil svojo partnerko, trčil v nosečnico in ubil nerojenega otroka

R.T.
14. 7. 2021, 08.10
Posodobljeno: 14. 7. 2021, 10.21
Deli članek:

Noseča peška je utrpela hude poškodbe, nerojeni otrok pa je preminil.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Hrvaški mediji poročajo o hudi prometni nesreči do katere je prišlo v nedeljo okoli 15.30 v naselju Petračane, ki spada pod Zadrsko županijo. Nesrečo je povzročil 43-letni državljan Belgije. 

Hrvaški portal Index poroča, da je v prometni nezgodi noseča peška utrpela hude poškodbe, 40-letna oseba in dveletni otrok v parkiranem vozilu pa lažje. Policiste so nato v ponedeljek iz zadrske bolnišnice obvestili, da je nerojeni otrok preminil. 

Po informacijah okrožnega državnega tožilstva se je 43-letnik pred nesrečo sprl s svojo 39-letno partnerko, prav tako belgijsko državljanko. Po prepiru se je ženska usedla v svoje vozilo znamke Mercedes, moški, ki je bil pod vplivom prepovedanih substanc, pa v avtomobil znamke BMW. Pri tem ni upošteval varnostne razdalje in dejstva, da je vozil v turističnem kraju, kjer je bilo veliko pešcev. 

Pri lokalnem parkirišču je 39-letnica upočasnila, 42-letnik pa avtomobila ni mogel pravočasno ustaviti. Da ne bi trčil v njeno vozilo, je zavil levo proti parkirišču in takrat trčil v nosečo 35-letno državljanko Hrvaške.

Obstaja utemeljen sum, da je njegovo vozilo trčilo tudi v avtomobil znamke Škoda zagrebških registrskih tablic. Slednjega je odbilo v drugo parkirano vozilo, nato pa je drugo vozilo zadelo tretje vozilo.

35-letna peška, ki je bila visoko noseča, je utrpela življenjsko ogrožajoče poškodbe, njen nerojeni otrok pa je umrl 12. julija 2021 v zadrski bolnišnici.

Preiskovalni sodnik je za 43-letnika odredil pripor.