kot v filmu

Kombi “parkiral” kar na krožišču in po cesti sprehajal psa

B.K.
5. 7. 2021, 13.11
Posodobljeno: 5. 7. 2021, 13.11
Deli članek:

Celjski policisti so v petek popoldne obravnavali nenavaden primer večkratnega kršenja cestno-prometnih predpisov.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Celjske policiste je na petkovo popoldne poklicala občanka in jih obvestila, da po cesti vijuga in občasno po nasprotnem pasu vozi voznik kombija. Kasneje so občani istega voznika opazili, ko je na krožišu v Teharju “parkiral” svoje vozilo, izstopil in po cestišču sprehajal dva psa.

Na kraj sta še pravočasno prihitela policista, ki sta opazila, da se 53-letni voznik nezanesljivo vede, zato sta mu odredila preizkus alkoholiziranosti. Ta je bil negativen, preizkus na prisotnost prepovedanih drog pa je voznik odločno odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled.

Zaradi storjenih prekrškov sta mu policista začasno odvzela vozniško dovoljenje in prepovedala nadaljnjo vožnjo, česar pa 53-letnik ni upošteval. Sedel je nazaj v vozilo in pospešeno odpeljal proti Skalni kleti. Policista sta se pognala za njim in ga poskušala ustaviti, a znakov za ustavljanje ni upošteval. Med begom je storil še več prometnih prekrškov. Najmanj petkrat je namreč v križišča zapeljal pri rdeči luči na semaforju, vozil pa je tudi po nasprotni strani vozišča. Policista sta ga uspela ustaviti na Čopovi ulici v Celju, kjer pa se je voznik začel nedostojno vesti in žaliti policista.

Voznika so zaradi slabega zdravstvenega stanja hospitalizirali, za psa pa so poskrbeli v zavetišču.

Zoper 53-letnika sledi obdolžilni predlog in predlog za napotitev na kontrolni zdravstveni pregled.