Smrtonosna igra

Norost pri Kopru: mladoletniki so se na tirih igrali z življenji

S.R.
30. 6. 2021, 07.49
Posodobljeno: 30. 6. 2021, 08.11
Deli članek:

Brezumni mladostniki so na železniških tirih pri Kopru izzivali srečo.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Koprski policisti so imeli v ponedeljek zvečer opravka s skupino mladostnikov, ki se je zaključek šolskega leta odločila proslaviti z blaznostjo. Kot so pojasnili pri PU Koper, so se na železniških tirih odločili za zelo nevarno igro, srečo so izzivali s skakanjem na železniške tire v trenutku, ko so se približevale vlakovne kompozicije.

"S svojim drznim in nepremišljenim ravnanjem so ne samo resno ogrozili svoja življenja, temveč povzročili tudi zamudo v železniškem prometu, saj je najmanj ena vlakovna kompozicija morala sunkovito zavirati in ustaviti, da je preprečila trčenje in povoženje," so sporočili policisti, ki so zadevo predali v roke Inšpekciji za ceste, železniški promet, žičniške naprave in smučišča. Ta bo zoper njih zaradi suma kršitve Zakona o varnosti železniškega prometa ustrezno ukrepala.

"Bolj kot sankcija pa velja poziv, da se mladostniki zabavajo na drug način in ne izzivajo sreče z nevarnimi dejanji, ki lahko vodijo v hude poškodbe ali celo smrt," so še poudarili policisti.