10 poškodovanih, 7 huje

FOTO: Pri Gradcu s porschejem silovito v minibus, prizorišče videti kot bojno polje

R.T.
28. 6. 2021, 11.25
Posodobljeno: 28. 6. 2021, 11.26
Deli članek:

V sobotni hudi nesreči pri Gradcu se je poškodovalo deset ljudi, od tega sedem huje.

FF Zwaring
Posledice nesreče v avstrijskem kraju Dobl-Zwaring.

Glede na fotografije s prizorišča nesreče, ki se je v soboto popoldne pripetila v avstrijskem kraju Dobl-Zwaring nedaleč od Gradca, je pravi čudež, da so vsi udeleženci preživeli. V nesreči se je sicer poškodovalo kar deset ljudi, pri čemer jih je sedem utrpelo hude poškodbe. Na kraju je s kar sedmimi reševalnimi vozili posredovalo več zdravniških ekip, pristala sta tudi dva helikopterja. Po navedbah poveljnika lokalne gasilske brigade Roberta Ortnerja je bilo prizorišče videti kot bojno polje.

FF Zwaring
Posledice nesreče v avstrijskem kraju Dobl-Zwaring.

Kot poroča avstrijski časnik Kronenzeitung, sta bila v nesreči udeležena osebno vozilo znamke Porshe in minibus, ki je bil na poti v Voitsberg, kjer je potekalo četrtfinale državnega prvenstva v kegljanju na ledu. V minibusu so bili prisotni kegljači kluba iz Fresinga, ki so se borili za uvrstitev v polfinale. Kot je za časnik kar iz bolnišnice pojasnil eden od potnikov, se je pred njimi nenadoma pojavil porsche, ki je izgubil oblast nad vozilom in brez zaviranja trčil v njihov minibus. »Na srečo smo še živi,« je dejal.

FF Zwaring
Posledice nesreče v avstrijskem kraju Dobl-Zwaring.

Trčenje je bilo tako silovito, da je obe vozili odbilo s cestišča, pri čemer se je iz minibusa začelo tudi kaditi. Nekaj potnikov se je rešilo tako, da so z nogami razbili vetrobransko steklo, druge so morali s tehničnim posegom rešiti gasilci.V porscheju, ki je povsem uničen, so bile prisotne štiri osebe, poleg 45-letnega voznika in njegove 39-letne soproge še pet in deset let stari hčerki. Vsi štirje so utrpeli hujše poškodbe, 39-letnico pa so morali v bolnišnico prepeljati s helikopterjem.

Vzrok nesreče zaenkrat še ni znan, a je po navedbah očividcev voznik porscheja zagotovo vozil s preveliko hitrostjo, česar pa policija še ni potrdila. Voznik sicer ni bil pod vplivom alkohola, po navedbah policije pa bo treba na izsledke preiskave še nekoliko počakati, saj še niso uspeli zaslišati vseh udeležencev, ki okrevajo v različnih bolnišnicah.