Poginil je na kraju

FOTO: Šimpanz napadel hčer lastnice, policist ga je ustrelil

R.T.
23. 6. 2021, 09.22
Posodobljeno: 23. 6. 2021, 09.22
Deli članek:

Poginil je na kraju.

Buck Brogoitti Animal Rescue INC
Buck

Policist je v nedeljo ustrelil odraslega hišnega ljubljenčka - šimpanza -potem ko je v ta v Pendletonu, ki se nahaja v ameriški zvezni državi Oregon, napadel žensko.

Šimpanz Buck je pobegnil iz svoje kletke in napadel 50-letno žensko, sicer hčerko skrbnice. Tamara Brogoitti, mati 50-letnice in lastnica živali, je poklicala policiste. 

68-letnica je policistom povedala, da je Buck hčerko ugriznil v trup, roke in noge, zaradi česar se je poškodovana ženska zaklenila v splanico.

Ko so policisti prispeli na kraj, so naleteli na šimpanza, ki se je gibal zunaj hiše - ter od Brogoittijeve dobili dovoljenje, da ustrelijo opico, da bi lahko prišli do njene ranjene hčere. Šimpanz je bil ustreljen v glavo in je umrl na kraju dogodka.

Brogoittijeva, ki je do leta 2019 vodila ranč Buck Brogoitti Animal Rescue, je za Bucka skrbela 17 let. 

Oregon je sicer leta 2010 prepovedal posedovanje šimpanzov, a zakon prebivalcem, ki so opice že imeli v lasti, dovoljuje, da jih obdržijo. 

Incident pa je razjezil skupine za zaščito živali. Združenje za etično ravnanje do živali PETA je državne organe že v preteklosti opozarjalo, da je Tamara Brogoitti ustvarila "časovno bombo, tako da je stopila v neposreden stik z nevarno opico".  "Buck je sedaj mrtev, ženska pa je poškodovana, ker Brogoittijeva ni želela prisluhniti nasvetom strokovnjakom in Bucka premestiti v pooblaščeno zavetišče."