Na območju Kopra

FOTO: 29-letnik je zalival in vlažil rastlinice, policisti pa so jih zasegli

G.G.
15. 6. 2021, 09.19
Posodobljeno: 15. 6. 2021, 09.24
Deli članek:

Anonimna prijava v aprilu je bila povod, da so policisti začeli brskati po življenju 29-letnika iz območja koprske občine.

PU Koper
Tehnološko ustrezno urejen prostor za gojenje konoplje v zaprtih prostorih.

Kaj so »prišepnili« policiji? Da dotični moški kar v kletnih prostorih svoje hiše prideluje konopljo, prepovedano drogo konopljo.
Koprski policisti so se lotili dela. Ugotovili so, da si je 29-letnik res pripravil poseben prostor za gojenje konoplje. Ker naša zakonodaja to rastlino uvršča med prepovedane droge, njena prodaja pa je kriminalizirana, so policisti pridobili odredbo preiskovalnega sodnika za preiskavo prostorov.

PU Koper
Urejeno je bilo tudi prezračevanje.

Pred tednom dni so opravili hišno preiskavo in potrdili, kar so domnevali. Lepo urejen prostor, zgledno opremljen s posebnimi lučmi, namakalnim in prezračevalnim sistemom, urejeno pa je bilo tudi vlaženje prostora. Tam se je bohotilo 91 sadik konoplje, ki so v višino segale od 90 do 120 centimetrov, 45 pa je bilo manjših sadik.

PU Koper
Pridelek je izgubljen.

Policisti so ves pridelek zasegli, zoper osumljenega pa bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja »neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po čl. 186/I KZ-1B«.