Groza v Avstriji

Na obrežju reke obležalo truplo neznanca, 29-letnik je umor skrbno načrtoval

S.R.
15. 6. 2021, 07.56
Posodobljeno: 15. 6. 2021, 08.02
Deli članek:

Avstrijska policija je včeraj zvečer na obrežju reke Inn odkrila truplo moškega. Bil je žrtev morilca s sprevrženim motivom.

Profimedia
Kufstein je idilično mesto na avstrijskem Tirolskem.

V kraju Kufstein na avstrijskem Tirolskem se je včeraj pripetil skorajda nepojmljiv zločin. Identiteta moškega, ki so ga našli mrtvega na obrežju reke Inn, še ni znana, umrl pa je zaradi več vbodnih ran na trupu in vratu. V povezavi z umorom so že aretirali 29-letnega domačina, ki je zločin priznal, poročajo avstrijski mediji.

Policija je bila o najdbi trupla obveščena ob približno 18.30 uri. Ob približno enakem času se je na policijski postaji v Kufsteinu zglasil 29-letnik, ki je policistom razkril, da je ravnokar moril. Kot so nato izvedeli med zaslišanjem, je morilec dejanje načrtoval več tednov. Motiv? Po lastnih besedah je želel v zapor, saj ni bil več zadovoljen s svojo življenjsko situacijo. »Moški je skrbno izbral svojo prihodnjo žrtev, jo zvabil v zasedo in umoril. Žrtev ni imela možnosti za preživetje,« so pojasnili policisti. 29-letnik je zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora pristal v priporu, pri čemer policija trenutno nima razloga, da mu ne bi verjela. Truplo zaenkrat še neznane žrtve so poslali na obdukcijo, zadevo pa je v roke prevzelo državno tožilstvo.