Črna kronika

Dvakrat se je pijan zlagal, da ga partnerica pretepa

M.R.
14. 6. 2021, 21.05
Deli članek:

Nekateri posebni primeri policije, ki so odmevali prejšnji teden; izgubljena žrebička, zaplenjeni lamborghini, uničene fasade, pijani planinci in drugi razgrajači ...

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična

10. Na Polzeli je nekdo vlomil v prostore kmetijske zadruge. Pogrešajo sto folij za baliranje. Škode je za sedem tisoč evrov.

9. Na Bledu so policisti obravnavali moškega, ki je pri skoku v jezero zadel v jeklenico za regate in se pri tem lažje poškodoval.

8. V Divači so policisti zasačili moškega, ki je v prisotnosti svojega mladoletnega otroka 38-letnemu domačinu predal večjo količino metadona. Prejemnik se je policistom med postopkom aktivno uprl, zato so uporabili prisilna sredstva. Odpuščen je bil s plačilnim nalogom. Moški, ki je drogo ponudil, pa bo kazensko ovaden, o dogodku bo obveščen tudi center za socialno delo.

7. Domžalski policisti so bili obveščeni, da se po cesti v Depali vasi prosto giblje konj. Do prihoda lastnika so za okoli eno leto staro žrebičko poskrbeli skupaj z veterinarsko službo.

6. V naselju Lokve v Beli krajini se je odvil strelski obračun. Skozi naselje je s kombijem peljal 32-letnik iz Novega mesta, z njim pa sta bila še 14-letnik in 16-letnik. Eden od mladoletnikov je sprožil strel proti skupini ljudi, pri čemer na srečo ni bil nihče poškodovan. Vsem trem grozi ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti, za kar je predvidena kazen do pet let zapora.

5. Rumeni kljukasti križi na pročelju kulturnega ministrstva, modra barva na fasadi sedeža stranke NSi ... Ljubljanski policisti oprezajo za neznanimi storilci, ki jim grozi ovadba zaradi poškodovanja tuje lastnine.

4. V Leskovcu pri Krškem so se policisti odzvali na prijavo, da moški sprehaja dva agresivna psa brez povodca. Kršitelj je ob prihodu patrulje kazal tudi znake pijanosti, ukazov ni upošteval, med postopkom je policiste napadel s povodcem in nanje naščuval psa. Zoper 37-letnega nasilneža so uporabili plinski razpršilnik, pomiril se ni niti na policijski postaji. Ovaden bo zaradi groženj in napada na policiste. Za pse so poskrbeli njegovi svojci.

3. Na območju Ratitovca je planinka opazila in prijavila »neodzivno stanje pri moškem«. Ugotovili so, da je bil možakar pač pijan. Gorski reševalci so ga pospremili v dolino, kjer so ga policisti obravnavali še zaradi nedostojnega vedenja, v nadaljevanju pa tudi zaradi v

2. Na mejnem prehodu Dragonja so policisti 22-letnemu nemškemu državljanu zasegli 270 tisoč evrov vredno vozilo znamke Lamborghini. Izkazalo se je namreč, da avto iščejo nemški varnostni organi, saj je mladenič nekaj mesecev po lanskem nakupu vozila nehal plačevati obroke lizinga. Z nemcem je bila še 23-letna Avstrijka, namenjena pa sta bila na hrvaško obalo. Po zaključenih postopkih sta se domov v Nemčijo odpravila s taksijem. Njemu grozi ovadba zaradi zatajitve.

1. V Zdolah pri Krškem so policisti dvakrat posredovali zaradi kršitev. Vidno pijanemu razgrajaču, ki je pred tem prijavil svojo partnerico, češ da razgraja in ga pretepa, so napisali plačilni nalog. Nekaj minut po njihovem odhodu pa je moški spet prijavil, da ga partnerica pretepa. Tokrat so policisti 46-letnika olisičili in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Prislužil si je plačilna naloga zaradi lažne naznanitve prekrška in neupoštevanja policijskih ukazov.