Umrli štirje otroci

V trenutku groze ostal brez celotne družine

R.T.
7. 6. 2021, 09.16
Posodobljeno: 7. 6. 2021, 09.16
Deli članek:

V tragediji, ki je bila posledica vožnje v napačno smer, je umrlo šest oseb, vključno s štirimi otroki.

Twitter/Jim Sichko
Umrlo je pet članov družine Greene.

Na avtocesti v bližini mesta Lexington v ameriški zvezni državi Kentucky se je v soboto pripetila grozljiva prometna nesreča, v kateri je umrlo vseh šest potnikov v skupaj dveh vozilih. Povzročila jo je 38-letna Jamaica Caudill, ki je na avtocesto zapeljala v nasproti smeri. Z veliko hitrostjo je čelno trčila v vozilo, v katerem so sedeli 30-letna voznica Catherine Greene ter štirje otroci, stari od dve do 11 let.

Povzročiteljica Caudillova in devetletna Karmen Greene sta umrli na kraju nesreče, medtem ko so Catherine, 11-letna Santanna Greene, petletni Brayden Boxwell in komaj dve leti star Jack Greene umrli v bolnišnici.

Družini Greene je sožalje prek Twitterja izrekel tudi lokalni župnik Jim Sichko, ki se je hkrati odločil, da bo sam plačal stroške pogreba. Kot je zapisal, je Jon Greene v tragediji izgubil celotno družino. Santanna in Carmen sta bili namreč njegovi hčerki iz prejšnjega zakona, Jack in Brayden pa sinova iz zakona s Catherine. Sichko je za lokalne medije sicer pojasnil, da se je na kraju nesreče znašel tudi sam, saj se je ravno takrat iz Lexingtona vozil domov proti Richmondu. "Bilo je preprosto tragično. Že dolgo nisem bil priča tako tragičnemu dogodku," je opisal ter dodal, da se je za plačilo pogreba odločil, ko je slišal, da so v tragediji življenje izgubili tudi otroci.