Trčila potniška vlaka

VIDEO: V grozljivi železniški nesreči umrlo najmanj 35 ljudi, iz vagona se slišijo klici na pomoč ...

S.R.
7. 6. 2021, 08.08
Posodobljeno: 7. 6. 2021, 08.36
Deli članek:

V trčenju dveh potniških vlakov na jugu Pakistana je umrlo najmanj 35 ljudi.

Reuters
Trčila sta vlaka, ki sta skupaj prevažala približno 1100 potnikov.

Reševalci iz razbitin v pakistanski provinci Sindh še vedno rešujejo žrtve današnje hude železniške nesreče. Do trčenja v okrožju Ghotki je prišlo, ko sta dva vagona potniškega vlaka Millat Express iztirila in se prevrnila na tire, po katerih je v nasprotni smeri pripeljal potniški vlak Sir Syed Express. Vzrok za iztirjenje zaenkrat še ni znan.

Reševalci so po navedbah tiskovne agencije AP doslej našteli najmanj 35 smrtnih žrtev, pri čemer jim še vedno ni uspelo rešiti žrtev v enem od vagonov, iz katerega se še vedno slišijo klici na pomoč. Predvidevajo, da je v njem ujetih približno 25 oseb. Za reševanje teh bo potrebna težka mehanizacija. Na obeh vlakih naj bi bilo sicer skupaj prisotnih približno 1100 potnikov, številni med njimi pa so med trčenjem utrpeli različne poškodbe. V lokalne bolnišnice so prepeljali več kot 50 ljudi, nekatere v kritičnem stanju. Kot je za lokalno televizijsko postajo pojasnil eden od vaščanov, je na kraju naštel najmanj 100 poškodovanih in najmanj 30 trupel. Na kraju je poleg reševalcev in gasilcev prisotna tudi vojska s svojim zdravstvenim osebjem.

Na tragedijo se je prek Twitterja odzval tudi pakistanski premier Imran Khan, kje zapisal, da je nad »grozljivo nesrečo pretresen.« Zatrdil je, da bodo tragedijo temeljito preiskali. Kot je pojasnil minister za železniški promet Azam Swati, ki se je tudi sam odpravil na kraj nesreče, vzrok iztirjenja že preiskujejo strokovnjaki, ki bodo poskušali ugotoviti tudi, ali je morda šlo za sabotažo.