Kdo je vozil?

VIDEO: Z Rimčevo zverino za 142 km/h prekoračil dovoljeno hitrost

C.E.
4. 6. 2021, 12.32
Posodobljeno: 4. 6. 2021, 13.24
Deli članek:

Na Hrvaškem je za "zabavo" v zadnjih dneh poskrbel posnetek nevarno hitre vožnje s super športnim avtomobilom nevera.

Bobo
Očitno se je takšnim avtom težko držati omejitev.

Podjetje Rimac je pred dnevi predstavilo zelo zmogljivi športni avtomobil na električni pogon. Gre za nevero, športno zver poimenovano po sredozemski nevihti. V sredo se je na Redditu pojavil posnetek nevere, ki jo je voznik na magistrali v bližini Dubrovnika, kjer je omejitev 90 kilometrov na uro, pognal do 232 kilometrov na uro. Na posnetku je videti, da po nasprotni strani cestišča vozijo avtomobili.

Spletni portal Index piše, da je za volanom nevere sedel Krešo Čorić, direktor prodaje v podjetju Rimac Automobili. V podjetju molčijo, ustanovitelj podjetja Mate Rimac pa se je včeraj opravičil za incident in obžaloval, da je ta vest zasenčila predstavitvi avta. Rimac je še omenil, da se je voznik sam javil policiji, ki mu je ali bo napisala primerno kazen. Hrvaški zakon o cestnoprometnih prekrških predvideva kazen od 5.000 do 15.000 kun (660 do 2000 evrov).

Iz policije so zgodbo zavili nekoliko drugače. Policisti so morali voznika iskati, res pa je, da je potem brez težav sodeloval s policijo.