Tragedija v Avstriji

FOTO: Sedem mopedistov z oldtimerji poletelo v žitno polje, dva sta umrla

S.R.
4. 6. 2021, 10.15
Posodobljeno: 4. 6. 2021, 17.43
Deli članek:

V Zgornji Avstriji so včeraj zabeležili grozljivo prometno nesrečo, v kateri sta življenje izgubili dve osebi, še pet jih je poškodovanih.

FF Baumgartenberg
Kraj včerajšnje tragedije na zahodu Avstrije.

Nesreča, v kateri je bilo po navedbah avstrijske policije udeleženih več vozil, se je zgodila malo pred 17. uro na cesti med občinama Baumgartenberg in Saxen. Na sicer povsem preglednem odseku ceste je 64-letni voznik osebnega vozila iz zaenkrat še neznanega razloga zapeljal v skupino mopedistov, ki so s svojimi Puhovimi oldtimerji zaradi okvare na enem od mopedov stali ob cesti. Dva mopedista sta bila na mestu mrtva, še pet so jih prepeljali v bolnišnico.

O več podrobnostih nesreče danes poroča avstrijski časnik Kronenzeitung. Po njihovih navedbah je voznik avtomobila trčil v skupino osmih moških, ki so se s svojimi oldtimerji iz Innviertela na skrajnem zahodu Avstrije odpravili na skupinski izlet proti mestu Grein. Za njimi je vozilo tudi spremljevalno vozilo, ki je prevažalo njihove osebne predmete, orodje za morebitna popravila in druge potrebščine. Na območju občine Saxen so začasno ustavili na ravni in pregledni cesti, ko se je kraju približal upokojenec v avtomobilu, v katerem mu je družbo delala soproga. Po navedbah policije je iz neznanega razloga in povsem brez zaviranja zavil desno v mopediste. Zadel jih je sedem, pri čemer je vseh sedem vrglo v žitno polje ob cesti. Med žitom je s svojim avtomobilom pristal tudi upokojenec.

Na kraju sta umrla 29 in 48 let stara mopedista, peterico, stara 25, 27, 29, 35 in 63 let, pa so reševalci prepeljali v različne lokalne bolnišnice. Upokojenec, ki je sedel za volanom avtomobila, ni bil pod vplivom alkohola, policija pa okoliščine nesreče še vedno preiskuje.