umor in samomor

88-letnega tasta potolkel s kladivom, nato sodil še sebi

B.K.
2. 6. 2021, 09.02
Posodobljeno: 2. 6. 2021, 11.26
Deli članek:

V sončnem sobotnem jutru je policiste na dvorišču stanovanjskega bloka pričakalo truplo.

Google Maps
Stanovanjsko naselje WIng Fok.

Zjutraj v soboto so policijsko patruljo v Hong Kongu napotili v okrožje Fanling, kjer naj bi na pločniku ležal mrtev človek. Ob vznožju stanovanjskega bloka, v naselju javnih stanovanj Wing Fok, je ležalo truplo moškega. Vse je kazalo na to, da se je ubil ob padcu z višine.

Pokojni je bil stanovalec bloka pod katerim so ga našli, z njim pa so živele še tri osebe: pokojnikova žena, sin in tast. Ko so zavarovali kraj smrti so se policisti zato odpravili v stanovanje 62-letnika, tam pa jih je pričakal še en grozljiv prizor. Na postelji je v mlaki krvi ležal 88-letni tast. Njegovo telo je bilo posuto z ranami, ki jih je povzročil trd in oster predmet. “Ob njem smo našli kladivo,” je za hongkonški časopis SCMP dejal Johnson Chong Shin-yat, namestnik komandirja okrožja Tai Po. “Rešetka na oknu je bila odstranjena. Ne izključujemo možnosti, da je 62-letnik od tam skočil v smrt.”

V stanovanju ni bilo znakov nasilnega vloma, našli niso tudi nobenih sledi, ki bi napeljevale na načrtovan samomor. Uraden vzrok smrti še ni znan, a vse kaže, da je 62-letnik najprej brutalno umoril 88-letnega tasta, nato pa sodil še sebi.