Črna kronika

Pijan z glavo razbil steklo na policijskem avtu

M.R.
31. 5. 2021, 21.00
Deli članek:

Posebni primeri, ki so v prejšnjem tednu zaposlovali slovensko policijo; tatvine suhomesnatih dobrot, upori zoper represivne organe, pijanci za volanom – dremajo ...

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10 Novomeškim policistom je občan prijavil nevarno ravnanje voznika, ki je zaradi alkohola omagal in zaspal kar v avtu sredi ceste. Možje postave so se takoj odzvali, 45-letnega kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov opitosti v usta porinili alkotest (0,68 mg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, mu prepovedali vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

9 V Sečovljah je neznani storilec ukradel približno štirideset mladih sadik trte. Škode je za 400 evrov.

8 V Škofji Loki so gasilci s tehničnim posegom iz zaklenjenega avtomobila rešili otroka. Malomarnosti policisti niso ugotovili. Vozilo se je zaklenilo po nesreči.

7 Na Pluski v občini Trebnje je nekdo skozi okno vlomil v gospodarski objekt in ukradel 90 kilogramov suhomesnatih dobrot. Škode je za 1500 evrov.

6 Ko sta mestna redarja v Luciji pisala kazni zaradi napačno parkiranih vozil, je do njiju pristopil 43-letni moški iz bližnjega lokala. Najprej ju je začel zmerjati, potem pa je enega redarja še fizično napadel. Redar je 43-letnika odrinil, a ga je nasilnež spet napadel. Takrat pa ga je 35-letni redar udaril in ga lažje poškodoval, a je 43-letnik grozil še naprej. Policisti bodo zoper oba podali kazensko ovadbo.

5 V Dobruški vasi so policisti »vleteli« na zabavo, na kateri je bilo okoli 40 oseb, in sicer zaradi prijave o preglasni glasbi. Eden od udeležencev je policistki v glavo vrgel kamen, kamenjal pa je tudi službeno vozilo policije. Osumljencu sledi ovadba zaradi napada na uradno osebo.

4 Kranjski policisti so »na javnem kraju obravnavali moškega, ki je z drznim vedenjem do občanov kršil javni red in mir«. Pomiril pa se ni niti ob prihodu patrulje. Po zaključenem postopku je bil kršitelj zaradi zdravstvenih težav hospitaliziran.

3 V Piranu je nekdo vlomil v stanovanje. Lastnik pogreša dva zlata prstana, športne copate in zdravniške recepte.

2 Celjski policisti so obravnavali kolesarja, ki je pri vožnji z Mariborske na Podjavorškovo ulico zaradi opitosti zgrmel na tla. V organizmu je 52-letni možakar imel dobrih 3,5 promila alkohola. Pri padcu se je lažje poškodoval in končal v bolnišnici, kjer je »znorel«. Policisti so ga zato pridržali do streznitve. Trezen je bil odpuščen s plačilnimi nalogi.

1 Trebanjske policiste so poklicali na pomoč iz nekega lokala, kjer je pijan moški nadlegoval goste. Ko pa so policisti 29-letnika izsledili, je z glavo razbil steklo na službenem vozilu policije. Ker je potem divjal še naprej, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru bo oglobljen, zaradi poškodovanja tuje stvari pa kazensko ovaden.