brez telefona, avtomobila ...

FOTO: Ugotovili, komu pripada odsekana glava, ki so jo pred leti našli v plastični vrečki. Kdo je morilec?

R.T.
30. 5. 2021, 19.33
Posodobljeno: 30. 5. 2021, 20.48
Deli članek:

Kdo jo je umoril, še vedno ni znano. Prav tako niso našli ostalih posmrtnih ostankov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

1. marca 2018 so v močvirju ob avtocesti na jugozahodu ameriške zvezne države Lousiana našli odsekano žensko glavo. V upanju, da bi identificirali pokojno žensko, so forenziki iz LSU FACES v Baton Rougeu s pomočjo rekonstrukcije obraza oblikovali podobo, kako naj bi bila ženska videti. 

20. maja je letos detektiv od državljana prejel namig o pogrešani osebi, ki naj bi bila videti  kot računalniško izdelana podoba, zaradi česar je policija po več letih tavanja lahko identificirala pokojno žensko. Možje v modrem so za primerjavo zahtevali zobno kartoteko pokojne in potrdili, da gre za 58-letno Sally Ann Hines iz teksaškega mesta San Antonio. Hinesova je bila nazadnje videna 14. decembra leta 2017, potem ko je svoj dom zapustila bosa, brez torbice, telefona, avtomobila ali zdravil. Po poročanju ameriških medijev je imela zdravstvene težave. Kakšne, ni znano.

Policija verjame, da je bila Hinesova umorjena nekje drugje, obglavljena in odvržena v močvirju. Njenega telesa še vedno niso našli.

"Zelo smo veseli, da smo jo lahko identificirali, vendar sem prepričan, da je za družino to zelo žalostna vest," je dejal šerif Ron Johnson.

Johnson je dejal tudi, da ni nenavadno, da morilci trupla odložijo v močvirnatem območju Louisiane blizu meje s Teksasom. "Ljudje, ki poznajo Cameron Parish - ali so se vozili sem - vedo, da je tu veliko aligatorjev. Verjetno verjamejo, da jih bodo aligatorji trupla, če jih bodo odložili tu, pojedli," je dejal Johnson. "Tragično je, da to za nas ni nič nenavadnega," je zaključil.