Dvojico prijeli policisti

FOTO: Maser delal kot plastični kirurg in iznakazil več žensk, imel je pomoč mame cvetličarke

R.T.
26. 5. 2021, 09.57
Posodobljeno: 4. 4. 2023, 09.05
Deli članek:

23-letnika in njegovo mamo so prijeli policisti.

Instagram
Sava Knežević

Iz Srbije prihaja neverjetna zgodba o prevarantskem sinu in mami. 23-letni Sava Knežević in njegova 49-letna mama Danijela sta imela v Beogradu ordinacijo za plastično kirurgijo. S tem ne bi bilo nič narobe, če ne bi bila Danijela po poklicu cvetličarka, Sava pa maser. To mu ni preprečilo, da se je brez ustrezne izobrazbe in licence začel predstavljati kot lepotni kirurg. V ponedeljek pa so prevarantski dvojici možje v modrem stopili na prste in ju prijeli, poroča hrvaški portal Jutranji.

Lažni kirurg je ponaredil celo leto rojstva: namesto leta 1998 naj bi bil rojen leta 1989.

Knežević je delo lepotnega kirurga opravljal od 2. januarja lani do 8. aprila letos v neregistrirani ordinaciji "Dr Sauvage". Paciente je v sprejemni pisarni pričakala njegova mama in jim zaračunala znesek lepotega posega, Knežević pa je operacije izvajal v improvizirani operacijski sobi znotraj zastekljene terase. Na njegovi mizi so pristali tako moški kot ženske.

Ko so se stranke pritožile, ker so bile nezdovoljne z rezultatom operacije, jim je grozil in jih zgroženo žalil. Veliko jih je po posegu dobilo brazgotine, opekline in luknje na različnih delih telesa, iz katerih je domnevni lepotni kirurg odstranjeval maščobo in jo vnašal v druge dele telesa. Pacienti so svoje nezadovoljstvo izrazili na družbenih omrežjih. 

Starlete so ordinacijo v zameno za brezplačni poseg oglaševale na družbenih omrežjih

Ena od njegovih žrtev je tudi Katarina Liović (33) iz Zagreba, ki trdi, da je zaradi nestrokovnega postopka skoraj izgubila ustnico. "Sploh nisem presenečena, ves čas se je hvalil, kako se je izboraževal v tujini in da je pogosto delal v drugih državah. Kako daleč je šel, najbolje govori dejstvo, da je na svojem Instagramu objavil slike uspešnih posegov slovitega azerbajdžanskega kirurga. Ko sem ga vprašala, zakaj objavlja nekaj, kar ni njegovo delo, mi je rekel, da je to njegov študent. Šele kasneje, ko sem ugotovila, da gre za prevaro, sem stopila v stik s tistim zdravnikom, ki mi je rekel, da za Sava Kneževića še nikoli ni slišal," je povedala za omenjeni portal. 

Številne druge ženske so javno objavile podrobnosti posega, ki so ga opravile v njegovi pisarni. Ena od žrtev je Branislava Lovrenović, ki že leta živi v Švici, svojo zgodbo pa je povedala za portal Žena.rs. "Oglas za njegovo ordinacijo je bil zelo profesionalen, prepričana sem bila, da sem v pravih rokah," je svojo izpoved začela Branislava, ki je h Kneževiću prišla na liposukcijo, povečanje dojk in lifting obraza. Cena? 3000 evrov. "Še preden se je operacija začela, se nisem počutila dobro. Prejela sem anestezijo ali kaj takega, kar mi je dal on, in to zagotovo ni bila anestezija, ker sem se med operacijo trikrat zbudila in imela strašne bolečine. Vse skupaj je trajalo groznih pet ur in ko sem se zbudila, sem bila v popolnem šoku in trepetala kot veja," je dejala Branislava, ki je šele kasneje spoznala, da je bila žrtev prevaranta.

Da bi bilo vse skupaj še huje, je Knežević balkanskim starletam ponujal brezplačne lepotne posege v zameno za oglaševanje njegove ordinacije na družbenih omrežjih, poroča hrvaški portal Index.