kaj pravi lastnik lokala?

FOTO: 46 evrov za vodo, kavo in kokakolo?

R.T.
26. 5. 2021, 08.24
Posodobljeno: 26. 5. 2021, 09.45
Deli članek:

Poletje se še ni začelo, na družbenih omrežjih pa so se že pojavili računi s pregrešno visokimi zneski iz barov različnih letovišč.

Facebook
Račun, ki je požel kar nekaj kritik.

V Positanu, ki je vedno bolj priljubljen tudi med influencerji na družbenem omrežju Insatgram, so posneli nekaj prizorov za film Nadarjeni gospod Ripley, tam sta počitnikovala tudi člana skupine The Rolling Stones Mick Jagger in Keith Richards, ki sta prav na tem dopustovanju spesnila pesem Midnight Rambler.

Tokrat je nekatere Italijane šokirala fotografija računa iz lokala v Positanu na Amalfijski obali. Objavila jo je Stefania iz okolice Neaplja. V lokalu je naročila dve kavi, dve kokakoli in dve steklenici vode, račun pa je znašal 46 evrov.

Stefania je nad zneskom potarnala na Facebooku, fotografija pa se je na tem družbenem omrežju hitro razširila in kmalu sprožila plaz odzivov. Medtem ko so nekateri zapisali, da je 10 evrov za kavo kjerkoli preveč, so drugi zagovarjali postavljeno ceno. "Tako je v Positanu. Ko sedim tam in nekaj naročim, zaprem oči, ko pride račun," je eden od komentarjev. 

Italijanski mediji ob tem poročajo, da so marsikje, na primer v Firencah ali Benetkah, v ceno pijač pogosto vključene tudi "ekskluzivne storitve, lokacije ali druge ugodnosti, ki jih ponujajo gostinski prostori".

Kmalu po objavi pa se je sicer oglasil tudi lastnik omenjenega lokala. Pojasnil je, da so ob ponudbah zapisane tudi cene pijač.  Za Positanonews je pojasnil tudi, da gost sedi na dih jemajoči plaži v Positanu, kjer lahko prisluhne glasbi v živo  "zato je jasno, da za steklenico vode ali kavo ne morete plačati 1,50 evra. Glasbenikom je treba plačati, to je normalno ".  "Na primer, bil sem v Firencah z ženo in otroki, v baru na trgu Piazza della Signoria pa sem za štiri kave, štiri pomarančne sokove in štiri toaste plačal 96 evrov", je nadaljeval lastnik.