heroj

VIDEO: Policist dvignil avtomobil, da bi rešil žensko

R.T.
20. 5. 2021, 20.35
Posodobljeno: 20. 5. 2021, 20.37
Deli članek:

V sebi je našel neverjetno moč.

Gloucester County police departmenr
Ženska je bila z glavo ujeta pod avtomobil.

Ženska iz ameriške zvezne države Virginia se ima za svoje življenje zahvaliti požrtvovalnemu policistu Jonu Holtu, ki je med reševanjem ponesrečenke v sebi našel neverjetno fizično moč.

Holt je 7. maja naletel na prevržen avtomobil, ki je očitno zletel s ceste. Ko je pritekel do kraja nesreče je pred avtomobilom zagledal otroka, ki mu je kričal, da je pod vozilom ujeta njegova mama. V vozilu je bil še en otrok, ki je jokal in klical na pomoč. Policist ga je potegnil iz vozila nato pa se je instinktivno z ramo uprl v avtomobil in ga dvignil iz poškodovane ženske.

“Policist Holt je ravnal hitro in je uspel fizično dvigniti vozilo do takšne višine, da je voznica lahko glavo premaknila na varno,” so kasneje za medije dejali njegovi nadrejeni. Voznica je bila namreč v smrtni nevarnosti, ker je z glavo prebila strešno okno in se zagozdila pod prevrnjen avtomobil.

Herojsko dejanje sicer ni prvo v karieri policista Holta. Že prejšnje leto je namreč požel hvalo, ko je rešil življenje dvema osebama, ki ju je potegnil iz goreče hiše.