pričakala sta jo na dvorišču hiše

Sinova z lomilko do smrti pretepla mamo

R.T.
3. 5. 2021, 08.13
Posodobljeno: 3. 5. 2021, 08.54
Deli članek:

Ubila sta jo in pobegnila, a ne za dolgo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Spomnimo: Sprva so se pojavile informacije, da je 56-letnico ubil le njen 27-letni sin, najmlajši od treh sinov. Po umoru naj bi se namenil do gostilne v sosednji vasi, kjer se je usedel na stol, odložil orožje in počakal na policijo. 27-letnik naj bi bil nestabilen mladenič, ki so ga policisti zaradi nasilja že obravnavali. 

Hrvaški mediji so pretekle dni poročali o grozljivem zločinu, ki se je zgodil v bližini Vukovarja. Dvojica naj bi namreč minuli četrtek, 29. aprila, v Šarengradu do smrti pretepla žensko, rojeno leta 1964.

Hrvaško državno pravobranilstvo pa je objavilo nove podrobnosti umora. Žrtev sta namreč do smrti z lomilko pretepla njena sinova. Kaj se je zgodilo? 27-letnik in 34-letnik sta v četrtek okoli 18.30, po predhodnem dogovoru, na dvorišču družinske hiše pričakala mater, nad katero sta že v preteklosti vršila psihično in fizično nasilje. Ko je ženska vstopila na dvorišče, ni slutila, kaj jo čaka. Z namenom, da bi jo ubila, sta ji zadala več udarcev v glavo in telo. Žrtev je kmalu zatem umrla zaradi hudih poškodb glave. Pred grozljivim zločinom naj bi med trojico prišlo do prepira. 

Moška sta po umoru pobegnila, policija pa ju kmalu našla in prijela. Preiskovalni sodnik jima je zaradi nevarnosti ponovitve podobnega dejanja odredil preiskovalni pripor.