Groza pri Vukovarju

27-letni Hrvat s pajserjem umoril mamo in se odpravil v gostilno

R.T.
30. 4. 2021, 19.36
Posodobljeno: 30. 4. 2021, 21.29
Deli članek:

Po krutem dejanju se je z okrvavljenim orožjem v rokah kriče odpravil v sosednjo vas.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Znanih je več informacij o včerajšnji tragediji v hrvaškem naselju Šarengrad v bližini Vukovarja, kjer je v grozljivih okoliščinah umrla 56-letna ženska. Kot poroča hrvaški portal 24sata, je 56-letnico s pajserjem oziroma lomilko umoril njen 27-letni sin I.D., najmlajši od treh sinov.

Grozljivka se je ob približno 19. uri odvila na terasi družinske hiše, 27-letnik pa se je po umoru s pajserjem v roki odpravil od doma. Tekal je po ulici, kričal in se namenil do gostilne v sosednji vasi, kjer se je usedel na stol, odložil krvavo orožje in počakal na policijo.

Gre sicer za psihično nestabilnega mladeniča, ki so ga policisti zaradi nasilja že obravnavali. Po navedbah domačinov naj bi ga v preteklosti tudi večkrat hospitalizirali. Agresijo naj bi začel kazati po zaključku srednje šole, ko je z obnašanjem zajadral v čudaški svet. Meščane je dogodek seveda močno pretresel, saj ne razumejo, kaj ga je zdaj privedlo do tako krutega dejanja. Ko je govora o nestabilni človeški psihi, odgovorov običajno ne gre iskati v razumu.

Sicer pa naj bi šlo za povsem običajno družino. Še več, njegov oče in soprog pokojne, ki si kruh služi kot vodoinštalater, naj bi bil cenjen član tamkajšnje skupnosti, domačini imajo zanj samo lepe besede. Enako velja za pokojno. Tragedijo sicer še vedno preiskujejo kriminalisti.