okrivila očeta

Otročičke je "objela, poljubila in se jim opravičila", nato je vse tri utopila

R.T.
21. 4. 2021, 13.21
Posodobljeno: 21. 4. 2021, 14.53
Deli članek:

Pravi, da jih je s smrtjo hotela obvarovati pred življenjem spolnih zlorab.

LAPD HQ
Liliana Carrillo

Oblasti ameriške zvezne države Kalifornija so pred kratkim vložile obtožnico proti 30-letni Liliani Carillo, ki je v začetku meseca umorila svoje tri otroke na domu v Los Angelesu.

30-letnica, ki so jo aretirali 10. aprila, potem ko je njena mati v njenem stanovanju našla trupla otrok, starih šest mesecev ter dve in tri leta. Vsi trije otroci so na sebi imeli vbodne rane. Po opravljeni preiskavi je postalo jasno, da vbodne rane niso bile vzrok za smrt otrok pač pa so bile zadane šele po smrti. Vsi trije otroci so namreč umrli zaradi utopitve.

To je priznala tudi osumljenka, ki je v intervjuju za televizijo KGET dejala, da je otroke ubila zato, da bi jih "obvarovala pred spolnim nasiljem" njihovega očeta Erika Dentona, s katerim sta bila sveže ločena, med njima pa je potekala tudi bitka za skrbništvo nad otroki. "To sem storila na najbolj mehak način. Ne znam razložiti. Objela sem jih, poljubila sem jih, cel čas sem se jim opravičevala," je povedala osumljenka.

Po njenih navedbah naj bi njen bivši bil namreč del kriminalne združbe, ki v ZDA tihotapi ljudi za spolno delo. Trgovina z ljudmi naj bi po njenih besedah cvetela v mestu Porterville, kjer je družina do konca februarja skupaj tudi živela. Denton obtožbe o vpletenosti v kriminal in zlorabi otrok zavrača.

Obtožena je trenutno zaprta v kazenski dom Kern, kjer bo očitno tudi počakala na sojenje. Sodnik ji je namreč določil visoko varščino v višini dveh milijonov dolarjev.