Skrivnostni primer družine Schulze

Na plaži našli kosti: Gre za od leta 2015 pogrešani Sylvio in njeno hčerko Miriam?

R.T.
2. 4. 2021, 18.49
Posodobljeno: 2. 4. 2021, 20.07
Deli članek:

Bodo končno rešili uganko družine Schulze?

Polizei Harburg
Pogrešani Sylvia in Miriam Schulze.

Potencialno odmevna zadeva je pristala v rokah mladega vodje forenzične medicine v Hamburgu Benjamina Ondruschke, poroča nemški tabloid Bild. Na mizo naj bi namreč prejel dve človeški kosti, zdaj bo moral ugotoviti, ali gre za posmrtne ostanke Sylvie Schulze oziroma njene hčerke Miriam iz kraja Drage pri Hamburgu.

Obe kosti so v nedeljo odkrili na območju tamkajšnjega kampa Stover Strand ob reki Elbi. Informacije o najdbi so skope, a naj bi v enem primeru šlo za spodnjo čeljust. Policija je včeraj temeljito preiskala celotno območje, da bi našla še preostale posmrtne ostanke, a so ostali praznih rok. »Treba bo počakati in videti, kaj nam bodo povedale kosti,« je pojasnil vodja kriminalistov Uwe Dudei.

Čemu toliko pozornosti zaradi dveh kosti? Pojavile so se prve domneve, da bi lahko šlo za posmrtne ostanke od leta 2015 pogrešanih mame ali hčerke, ki sta živeli približno pet kilometrov od kraja nadbe.

Polizei Harburg
Miriam, Sylvia in Marco Schulze.

Dvojni umor in samomor?

Bil je 23. julij, ko so takrat 43-letno trgovko v Sylvio in 12-letno Miriam razglasili za pogrešano. Nekaj dni pozneje so našli tudi truplo 41-letnega soproga in očeta Marca Schulzeje, ki je storil samomor. Policija se je hitro oklenila teze, da je Sylvio in Miriam umoril Marco, nato pa si sodil sam, a njunih trupel nikoli niso našli. Marco je sicer poskrbel za dramatičen odhod v onostranstvo. Kritičnega dne 23. julija so ga opazili ravno na plaži tamkajšnjega kampa, naslednji dan pa so ga videli v svojem avtomobilu znamke Dacia Sandero, ki ga je parkiral na dovozu družinske hiše, nato je izginil tudi sam. Konec meseca so nato njegovo obteženo truplo našli na dnu reke Elba približno 20 kilometrov nižje. Policija je prepričana, da se je opasan z betonsko utežjo z mostu sam pognal v reko, čeprav za seboj ni pustil poslovilnega pisma.

Kriminalisti rezultate analize DNK, ki jo bodo na kosteh opravili forenziki, pričakujejo v začetku naslednjega tedna.