Na robu življenja in smrti

VIDEO in FOTO: Zgradba je gorela, v notranjosti pa so s skalpeli rezali človeka

R.T.
2. 4. 2021, 16.06
Posodobljeno: 2. 4. 2021, 16.12
Deli članek:

Čeprav jim je pod petami gorelo, so z operacijo srca nadaljevali.

Profimedia
Požar v bolnišnici na skrajnem vzhodu Rusije.

Ekipa ruskih zdravnikov v bolnišnici v mestu Blagoveščensk na skrajnem vzhodu države je danes kljub požaru v zgradbi uspešno zaključila operacijo na odprtem srcu. Medtem ko so se s požarom v bolnišnici borili gasilci, so kirurgi rezali naprej.

Zagorela je lesena streha, iz bolnišnice, ki jo je zajel gost dim, pa so morali evakuirati 60 bolnikov. V času požara je v pritličju ekipa osmih zdravnikov ravno operirala nekega srčnega bolnika, zato prekinitev operacije ni prišla v poštev. »To osebo smo morali rešiti, storili smo vse, kar je mogoče,« je za državno televizijo pojasnil vodja oddelka za kirurgijo srca in ožilja Valentin Filatov. Tako so operacijski sobi z ločenim kablom zagotovili elektriko, dim pa so med operacijo odganjali gasilci. Bolnika so takoj po operaciji premestili v drugo bolnišnico, svežega zraka pa so se lahko nadihali tudi zdravniki.

Požar naj bi bil posledica napake na električni napeljavi in na srečo ni terjal žrtev. Lokalne oblasti so že napovedale, da bodo pogumni zdravniki in gasilci prejeli posebno nagrado.