smrtna nesreča

Tragična nezgoda na ozki cesti: peško zadel z ogledalom, ta je zgrmela v prepad

B.K.
8. 3. 2021, 10.16
Posodobljeno: 8. 3. 2021, 10.23
Deli članek:

To so nove podrobnosti včerajšnje tragične nesreče.

Leon Novak / Vestnik.si
Fotografija je simbolična.

Že včeraj smo poročali, da se je v bližini naselja Predmeja pri Ajdovščini pripetila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila 51-letna peška. Danes so policisti posredovali več informacij o tragični nesreči. Ta se je pripetila desetminut pred tretjo popoldansko uro.

Nesreča se je pripetila, ko se je 45-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz Lokavca proti Predmeji, na ožji regionalni cesti umikal nasproti vozečemu avtomobilu. 45-letnik je zapeljal desno in pri tem z desnim vzvratnim ogledalom zadel 51-letnico, ki je ob robu ceste hodila kot zadnja v koloni petih pešcev. Po trčenju je 51-letnica izgubila ravnotežje in padla čez kamniti zid, visok dobrega pol metra. Zgrmela je v globino 30 metrov pod nivojem vozišča ter na kraju podlegla telesnim poškodbam.

O nesreči so policisti obvestili pristojne pravosodne organe, preiskovalna sodnica pa je odredila sodno obdukcijo. Povzročitelju je bil odrejen strokovni pregled. Novogoriški policisti bodo na podlagi ugotovljenih dejstev 45-letnega povzročitelja nezgode kazensko ovadili.

To je bila že druga letošnja smrtna prometna nesreča na bomočju Policijske uprave Nova Gorica. Tudi v prvi je žrtev bil pešec.